Ingezonden persbericht


-----------------
Persbericht
-----------------

Hoge opkomst verwacht bij vluchtelingendemonstratie

Brede steun voor protest tegen uitzettingen

Er is brede steun voor de demonstratie op Paaszaterdag 10 april in Amsterdam met de leuzen: "Stop de uitzettingen, van harte pardon!". De demonstratie start om 13 uur op De Dam en richt zich tegen de plannen van het kabinet om de komende tijd duizenden asielzoekers het land uit te zetten die al jaren in ons land wonen en werken of naar school gaan. De organisatie van de actie is in handen van platform Keer het Tij waar vierhonderd organisaties bij zijn aangesloten, die gezamenlijk meer dan 300.000 leden hebben. De demonstratie wordt bovendien ondersteunt door de vluchtelingen- organisaties Humanitas, Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS), Stichting Vluchteling, Van harte Pardon, Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON) en Vluchtelingenwerk Nederland.

Bussen uit het hele land.

Vanuit 25 steden en asielzoekerscentra in het hele land organiseren lokale comite's speciale bussen naar de demonstratie. Op dit moment is bekend dat er bussen vertrekken uit:

Almelo, Arnhem, Breda, Den Bosch, Doorn, Dongen, Ede, Eemsmond, Enschede, Goes, Groningen, Heerlen, Hengelo, Leersum, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roosendaal, Sneek, Tilburg, Vlissingen, Wageningen, Zierikzee en Zoetermeer.

De organisatie verwacht dat er de komende weken nog veel plaatsen bijkomen waar men kan opstappen voor de bussen naar Amsterdam. Wie een kaartje wil kopen voor een van de bussen kan terecht op de website keerhetij.nl. Daar is ook meer informatie over de actie te vinden.

Het platform Keer het Tij, organiseerde vorig jaar na Prinsjesdag in Amsterdam een demonstratie waarin 25.000 mensen meeliepen tegen de harde rechtse kabinetsplannen. Dit jaar rond prinsjesdag heeft het platform ook nieuwe acties gepland.

----------------------

Voor meer info (