Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nlAmersfoort: 26 maart 2004

RECORDAANTAL TENNISSERS NEEMT DEEL AAN KNLTB COMPETITIES

Op zaterdag 10 en maandag 12 april staan bijna alle tennisverenigingen in Nederland in het teken van de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie en de districtcompetities die dan van start gaan. Maar liefst 175.000 spelers komen in dit paasweekend in actie, dit is ruim duizend meer dan vorig jaar. Doordat het digitaal aanleveren van de uitslagen dit jaar verplicht is, staan alle uitslagen vrijwel direct op www.knltb.nl.

Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie
In de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie spelen bijna 6800 teams in de categorieën gemengd, gemengd 35+, heren, heren 35+, dames, jongens, meisjes en junioren gemengd. De landelijke competitie wordt van zaterdag 29 mei tot en met zondag 13 juni afgesloten met de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie Gemengd. De play-offs van dit evenement worden gespeeld op zaterdag 12 en zondag 13 juni op de hardcourtbanen van TC Groenekan in Groenekan.

Districtscompetitie
Aan de districtscompetities nemen ongeveer 28.000 teams deel. Voor de districtscompetities geldt eveneens dat naast de strijd om de titel in de desbetreffende klasse er wordt gespeeld om het landskampioenschap voor districtskampioenen. Dit kampioenschap wordt ook in juni gespeeld, met de finales op zaterdag 19 en zondag 20 juni bij TV Neckslag in Wijdewormer.

Eigen competitiestand op Mijn KNLTB
Via het nieuwe serviceprogramma Mijn KNLTB kunnen alle leden op hun persoonlijke digitale pagina in één oogopslag zien wat de stand is in hun competitieafdeling. Daarnaast is het via Mijn KNLTB mogelijk om je eigen rating in de gaten te houden en je favoriete competitieteams te volgen bij hun strijd naar het kampioenschap. KNLTB leden kunnen zich via www.knltb.nl gratis aanmelden voor Mijn KNLTB.
---

Amersfoort: 26 maart 2004

NEDERLANDSE TENNISARBITERS NAAR OLYMPISCHE EN PARALYMPISCHE SPELEN

Vijf Nederlandse scheidsrechters reizen af naar de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Athene om daar hun functie uit te oefenen. Jeroen Smeets acteert als lijnrechter bij de Olympische Spelen - waarbij hij wordt vergezeld door Fop de Groot - en als stoelscheidsrechter bij de Paralympische Spelen. Evenals Jeroen Smeets is ook Wouter Janssen stoelscheidsrechter bij de Paralympische Spelen. Daarnaast vertrekken Miranda Heijser en Frank Vrins naar de Paralympische Spelen om als lijnrechter te functioneren. Het is voor het eerst dat zoveel Nederlandse scheidsrechters een actieve rol spelen bij de Olympische Spelen dan wel Paralympische Spelen. De Olympische Spelen worden van vrijdag 13 tot en met zondag 29 augustus georganiseerd en de Paralympische Spelen vinden van vrijdag 17 tot en met dinsdag 28 september plaats.

Selectie criteria
Alle Nederlandse ITF Officials (Internationale Tennis Federatie) hebben de mogelijkheid gekregen zich bij de ITF in te schrijven voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. De selectie is gemaakt op basis van diploma's, internationale ervaring en beoordelingen van internationale toernooien. Voor de Paralympische Spelen is daarnaast nog gekeken naar de ervaring die de scheidsrechter heeft met het scoren van rolstoeltenniswedstrijden.


---