Ingezonden persbericht


KUNSTBUREAU ARTERIA

PERSBERICHT 31 maart 2004

PAUL HUF

EEN PERSOONLIJKE KEUZE VAN BONNY HUF

Uit het veel omvattende oeuvre van Nederlands bekendste fotograaf Paul Huf stelt zijn vrouw Bonny een presentatie samen van ruim vijftig foto s. Het resultaat is zeer persoonlijk. Niet alleen de compositie bepaalt haar keuze, maar ook de herinnering, de emotie en de verhalen achter de foto. Deze unieke tentoonstelling is van 10 april tot en met 5 juni 2004 te zien bij Kunstbureau ARTeria te Groningen.

In de expositie zijn voornamelijk foto s uit de jaren tachtig en negentig te zien. Reizend van Frankrijk naar Bonaire en van Azië naar Zuid-Amerika, neemt Bonny Huf de beschouwer mee op haar reizen met Paul: van werk uit de fotoserie in de voetsporen van Van Gogh tot vakantiekiekjes van exotische stranden. Ook het vrouwelijk schoon en de bloemenfoto s ontbreken niet. Een grote verscheidenheid aan foto s, die allen het onmiskenbare Huf-etiket dragen: perfect samengestelde composities, puur gefotografeerd, de essentie van het moment weergevend.

Paul Huf was vanaf het eerste begin actief betrokken bij de ontwikkeling van Kunstbureau ARTeria. Na zijn overlijden onderhield ARTeria contact met zijn vrouw, Bonny Huf. De tentoonstelling Paul Huf een persoonlijke keuze van Bonny Huf is de bekroning op een fijne samenwerking en een wederzijdse persoonlijke betrokkenheid.

Expositiegegevens

Periode 10 april t/m 5 juni 2004

Locatie Kunstbureau ARTeria / Maupertuus

Adres Laan Corpus den Hoorn 100, Groningen

Openingstijden di-vr 10-18 uur, do 10-21 uur, za 10-17 uur, 2e paasdag 11-17 uur

Informatie Jeanine de Boer - Renate Coenraad - Femke Hogerdijk - Marieke Sikkens

T 050 527 95 90iF 050 527 99 81iarteria@inn.nli www.arteria.nl

----------
Noot voor de pers

De tentoonstelling wordt op zaterdag 10 april om 15.00 uur geopend door Peter Paul Huf. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

----------
Attachment foto: Floris Andréa