Ingezonden persbericht


Persbericht

Bekende nederlanders demonstreren mee.

Zaterdag treden cabaretier Vincent Bijlo, zanger Ad Visser, columnist Jan Mulder en kinderboekenschrijfster Carry Slee op bij de grote landelijke demonstratie op De Dam die gericht is tegen het plan van minister Verdonk om duizenden vluchtelingen het land uit te zetten. De politici Femke Halesema, Jan Marijnissen en Klaas de Vries staan ook op het programma. De internationaal bekende Iraanse zanger Darius komt speciaal over uit Parijs.

Veel animo voor verzet.

Voor de demonstratie "Stop de uitzettingen, van harte pardon!" zaterdag om 13 uur worden tenminste tienduizend mensen verwacht in Amsterdam. Uit maar liefst 42 plaatsen verspreid over het hele land komen demonstranten met bussen naar Amsterdam. Bovendien worden nog eens duizenden mensen verwacht die per trein naar Amsterdam reizen. De organisatie constateert dat er onder brede lage van de bevolking veel animo is om in verzet te komen tegen het inhumane vluchtelingenbeleid van het kabinet.

Platform Keer het Tij.

De demonstratie wordt georganiseerd door platform Keer het Tij waar 400 organisaties bij zijn aangesloten. Bovendien wordt het protest ondersteund door: BCN, CMC, COS, IKV, Humanitas, Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS), Stichting Vluchteling, Van harte Pardon, Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON) en Vluchtelingenwerk Nederland.

---
Voor meer info (