Ingezonden persbericht


Programma Openbare Bibliotheek Amsterdam

April is de Maand van de Filosofie

Het programma van de OBA:

Zaterdag 10 april
Nieuw Nieuw Nieuw
Ochtendconcert i.s.m. Muziekschool Amsterdam. Titel: 'Turks/Afrikaans Fruit', o.l.v. Ceylan Utlu en Carlo Hoop. Dit ensemble, bestaande uit de leerlingen van Muziekschool Amsterdam, brengt Turkse en Afrikaanse liederen ten gehore op de instrumenten Saz, Darbuka, Djembe en Dun-Duns. Aanvang: 11.00 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587. Toegang: gratis.

Woensdag 14 april
Lezing door Fons Bouthoorn. 'Hoeveel informatie verdraagt de mens?' Aan de hand van het essay van Rüdiger Saffranski: "Wieviel Globalisierung verträgt der Mensch" zal Fons Bouthoorn proberen om aan te tonen dat de meest gestelde vraag aan hem 'heb jij nu nog wat aan die filosofie' in feite omgedraaid moet worden. Wat doet men zonder filosofie? Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587. Toegang: 5,00. Met Stadspas, CJP of OBA-pas: 4,00. Kaarten kunt u reserveren op klantenservice@oba.nl of tel: 020-5230900. U kunt ze ook kopen aan de balie van de Centrale Bibliotheek.

Vooruitblik
Zaterdag 17 april
De OBA organiseert in samenwerking met Aporia Consultancy een Cultureel & Filosofisch Café. Onder socratische begeleiding van Martin Gerrebrands (Aporia Consultancy) worden uw persoonlijke (levens)vragen aan de hand van een thema filosofisch onderzocht. Het thema van de middag is: In hoeverre heb jij idolen nodig om een persoonlijke identiteit te ontwikkelen? Het Cultureel & Filosofisch Café is gebaseerd op het Socrates Café. Aanvang: 15.00 uur. Locatie: Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587. Toegang: gratis

Aanbieding: leden van de OBA kunnen voor slechts 1,00 de tentoonstelling 'Hier groeien boeken uit de grond' in het Huis Marseille bezoeken, Keizersgracht 401, Amsterdam.