Ingezonden persbericht

Stabat Mater van Pergolesi door Slowaaks Sinfonietta

Loes Visser dirigeert

AMSTERDAM, 20040326 -- Van 10 april t/m 18 april dirigeert Loes Visser het Slowaaks Sinfonietta in een concerttournee door Nederland. Op het programma staan de serenades voor strijkers van Dvorak en Tchaikovski en het aangrijpende Stabat Mater van Pergolesi. Solisten zijn Adriana Kohutkova en Maria Cecilia Toledo. De tournee maakt deel uit van de serie ´´Internationale Orkesten´´ van Rob Groen Concertmanagement.


De concerten zijn achtereenvolgens op:

za 10 april - Leeuwarden, de Harmonie 20:15
zo 11 april - Zaandam, Westzijderkerk 15:00
ma 12 april - Kerkrade, Theater 15:00
di 13 april - Amsterdam, Concertgebouw 20:15
wo 14 april - Vlissingen, St Jacobskerk 20:15
do 15 april - Haarlem, Groenmarktkerk 20:15

Kaartverkoop via de VVV´s´/AUB/ aan de zaal

Citaat uit de Leeuwarder Courant : ´Het loog er niet om wat dirigente Loes Visser met haar sierlijke boetseerbewegingen uit het Staats Symfonie Orkest van de Oekraine naar boven wist te halen. Een gestroomlijnd parcours dwong ze af, dat bruiste van energie en vitaliteit´.

Loes Visser Biografie

Loes Visser was 19 toen ze begon met dirigeren, geïnspireerd door de dirigent Ru Sevenhuysen. Zij studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jurgen Kussmaul en directie bij Ed Spanjaard en Lucas Vis, aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1989 dirigeerde zij een zeer succesvolle 5e Symfonie van Gustav Mahler tijdens haar eindexamen. Verder volgde zij privé-lessen en masterclasses bij Franco Ferrara en Guennadi Rozdestvenski in Sienna en bij Bernard Haitink, Ilja Mussin en Constantin Bugeanu
Loes Visser dirigeerde verschillende orkesten en opera's in binnen- en buitenland. Ook dirigeerde ze hedendaagse muziek bij o.a het Nieuw Ensemble
Sinds 1990 is Loes Visser artistiek leider en vaste dirigent van The Adamello Ensemble/Symphony, waarmee ze verschillende buitenlandse tournees maakte. Dit orkest dirigeerde zij ook in speciale projecten zoals een programma rond de Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans, kinderconcerten, en in 2003 het eerste 'Bajesconcert' in de Scheveningse Gevangenis.
Onlangs dirigeerde zij The European Sinfonietta in een operaconcert met Miranda van Kralingen, en Het Staats Symfonieorkest van de Oekraïne o.a. in een tour door Nederland. Met dit laatste orkest zal zij deze zomer weer optreden o.a. tijdens een concert aan de Dnjepr in Kiev.
Ingezonden persbericht