Ingezonden persbericht


Persbericht

Gigantisch aanbod luchtvaartartikelen tijdens snuffeldagen!

Nationale Luchtvaartbeurs in Aviodrome Lelystad

Lelystad 31 maart 2004 - Iedereen die op zoek is naar zeldzame vliegtuigfoto's, dvd's met luchtvaartprogramma's, antieke luchtvaartboeken, pilotenuniformen, vliegspellen voor op de pc, of een mooie vliegtuigpropeller voor boven de open haard kan nu terecht in het gloednieuwe Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad, want er is een grote kans dat het op 10 en 11 april allemaal te vinden is op de Nationale Luchtvaartbeurs.

'Rondsnuffelen'
De luchtvaartbeurs wordt gehouden in de expositieruimte van maar liefst 6000 m2. Tussen de tentoongestelde historische vliegtuigen zullen 140 marktkramen, allen met de meest uiteenlopende luchtvaartvoorwerpen, te vinden zijn. Voor verzamelaars is dit evenement een waar avontuur. Temeer omdat er op de beurs naast kijken en rondsnuffelen, ook artikelen gekocht en geruild kunnen worden. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig dagje uit, is het bekijken van de vele stands tijdens het bezoek aan het Luchtvaart-Themapark Aviodrome al een sensatie op zich.

Ballonvaart
Naast de aanwezige marktkramen dit weekend, heeft de Aviodrome veel te bieden; zoals een uniek 'top-view' theater, hier kunt u genieten van een indrukwekkende ballonvaart over de mooiste plekjes van Nederland. Bezoekers kunnen een vlucht maken naar Nederlands Oost- Indië in de bewegende 'Pelikaan' uit 1933. In de binnenexpositie staat ook een heus luchtvaartlaboratorium waar spelenderwijs de techniek van het vliegen onderzocht kan worden. Verder vindt men in het themapark een reusachtig grootbeeldfilmtheater, een luchtvaartwinkel en een restaurant waar bezoekers rustig kunnen gaan zitten om bij te komen van de vele indrukken die opgedaan zijn.

Romantiek en spanning
In het buitenmuseum kunnen bezoekers diverse historische luchtvaartgebouwen vinden, zoals een echte verkeerstoren van Schiphol, die tot 1991 actief is geweest, en een nagebouwde hangaar uit 1943. In deze hangaar is onder andere de beroemde DC-2 'Uiver' te zien. Een van de hoogtepunten van het buitenterrein is de exacte replica van het luchthavengebouw van Schiphol uit 1928. Hier beleeft men de romantiek van het vliegen uit de jaren twintig en dertig. Ook kunnen bezoekers spanning en sensatie beleven met een vlucht in een helikopter of een straaljager in één van onze flightsimulatoren.

De toegang tot de luchtvaartbeurs is gratis. Bezoekers betalen alleen de normale entreeprijs voor het themapark. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad iedere dag geopend van 10:00-17:00. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl (info@aviodrome.nl) of via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376)

Informatie voor de pers: Peter F. A. van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl


---- --