Ingezonden persbericht


--------------
Persbericht
--------------

Verkeershinder verwacht in binnenstad Amsterdam.
"PAASZATERDAG MINSTENS 10.000 MENSEN BIJ
DEMONSTRATIE VOOR VLUCHTELINGEN".

De organisatie van de demonstratie op Paaszaterdag 10 april in Amsterdam met de leuzen: "Stop de uitzettingen, van harte pardon!" verwacht tenminste 10.000 betogers. De demonstratie start om 13 uur met een manifestatie op De Dam. De stoet zal vervolgens in een grote cirkel om de binnenstad heen trekken. De organisatie verwacht daardoor gedurende enkele uren verkeershinder op de doorgaande wegen in het centrum van de stad. Ook het tramverkeer zal enige vertraging ondervinden.

Bussen uit 27 plaatsen in het land.

De actie richt zich tegen de plannen van het kabinet om de komende tijd duizenden asielzoekers het land uit te zetten die al jaren in ons land wonen en werken of naar school gaan. Coordinator Rene Danen van het organiserend platform Keer het Tij verwacht een grote opkomst: "Je merkt dat veel mensen in actie willen komen voordat de minister over enkele weken zal beginnen met het uitzetten van de vluchtelingen die hier al jaren wonen. Uit alle hoeken van het land komen vluchtelingen met hun buren, collega's of klasgenoten naar de demonstratie. Vanuit 27 plaatsen rijden Paaszaterdag speciale bussen naar Amsterdam. Ik verwacht zeker 10.000 mensen".

Route door de binnenstad.

De demonstratie start om 13 uur met een manifestatie op De Dam. Vanaf 14 uur zal de stoet door de binnenstad trekken via Het Rokin, Vijzelgracht, Weteringschans, Leidseplein, Marnixstraat en via de Rozengracht weer terug naar De Dam. Tussen 16 en 17 uur is de daar de afsluitende manifestatie.

Keer het Tij.

De organisatie van de actie is in handen van platform Keer het Tij dat zich richt tegen het harde rechtse klimaat in Nederland. Bij het platform zijn vierhonderd organisaties aangesloten, die gezamenlijk meer dan 300.000 leden hebben. De demonstratie wordt bovendien ondersteunt door IKV, Humanitas, Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS), Stichting Vluchteling, Van harte Pardon, Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON) en Vluchtelingenwerk Nederland. Meer informatie over de aktie is te vinden op de website keerhetij.nl.

Voor meer info (