Socialistische Partij

Demonstratie 'Stop de Uitzettingen'

10-04-2004 * Op paaszaterdag wordt op de Dam in Amsterdam een landelijke demonstratie gehouden tegen de uitzetting van vluchtelingen. Aankondiging demonstratie 'Stop de uitzettingen' op 10 april 2004 Vanuit Alkmaar zullen we de trein van 12.12 uur nemen. De demonstratie begint om 13.00 uur.

Het beleid van Minister Verdonk is rigoreus en generaliserend. Ze wil nu uitvoeren wat voorgaande kabinetten hebben laten liggen maar gaat voorbij aan het feit dat sommige mensen hier ondertussen zo lang zijn dat ze volledig zijn ingeburgerd en deel uitmaken van de onze maatschappij. Daarnaast maakt ze gebruik van op gevangenissen lijkende uitzetcentra om de wil van de mensen om hier te blijven te breken. Het lijkt een poging een besef te kweken dat 'alles beter is dan hier' zodat mensen vrijwillig vertrekken of meewerken aan een illegale manier om te worden uitgezet naar iets dat in de ogen van de beleidsmakers lijkt op hun land van herkomst. Dat daar illegale papieren voor nodig zijn of een route die via drie tussenlanden is geen probleem.

Het Alkmaars Vredesplatform waar de SP deel van uitmaakt zal gezamelijk naar de Dam afreizen. We verzamelen daartoe om 11.45 uur bij roltrap van het Centraal Station in Alkmaar. Kom ook! Meer informatie:
Platform 'Keer het tij'