Ingezonden persbericht


Pocketland opent eerste Nederlandse Pocket PC-softwareportal (English/German text below)

Amsterdam, Berlin 10 april 2004 - Vandaag opent Pocketland - envi.con KG, de marktleider in Europa op het gebied van software voor handhelds en smartphones, de eerste Nederlandse online softwareshop voor gebruikers van Pocket PC-computers en smartphones. De softwareshop is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdamse bedrijf pdaTronix. Voor het eerst kunnen Nederlandse en Vlaamse Pocket PC-gebruikers in hun eigen taal software uitzoeken, downloaden en kopen. De software is geschikt voor Pocket PC-handhelds en smartphones gebaseerd op het Windows-patform, waaronder modellen van HP, Toshiba, Asus en Dell en Orange.

De website is te bereiken via http://pocketland.nl en biedt alle denkbare toepassingen: van games tot naslagwerken, agendasoftware, routeplanners en kantoortoepassingen. De website gaat van start met een productaanbod dat de populairste en meestgebruikte Pocket PC-softwaretitels omvat. De catalogus zal echter in snel tempo verder worden uitgebreid. De nieuwe Nederlandse softwareshop biedt gebruikers niet alleen de mogelijkheid om in eigen valuta af te rekenen, maar levert ook Nederlandstalige ondersteuning wanneer zich vragen of problemen voordoen. Daarnaast is het mogelijk om ook via bankoverschrijving te betalen; een door het Nederlandse publiek veelgevraagde online betaaloplossing. Met een voordurend groeiend aantal applicaties, helpt Pocketland ontwikkelaars om hun producten op de Nederlandse markt te verkopen, door productomschrijvingen en vertalingen van de software.

"Met pdaTronix hebben wij een voortreffelijke partner gevonden om de grote variëteit aan pda-software dichter bij de Nederlandse gebruiker te brengen", zegt Roland Heuberger, bedrijfsleider van envi.con. "Pocketland.nl is in lijn met onze expansiestrategie binnen Europa, om software en ondersteuning aan Pocket PC-gebruikers te bieden in hun eigen taal en aangepast aan lokale behoeften.

Pocketland.nl is de tweede portal ontwikkeld door envi.con voor de Nederlandse markt. In december 2003 werd gestart met pdassi.nl (http://pdassi.nl), gericht op het PalmOS-platform.

Over Pocketland
Pocketland.de brengt het grote software-aanbod voor de verschillende pda-platforms binnen het bereik van de Duitstalige gebruiker. Voorzien van nieuwsberichten en achtergrondartikelen rond het thema Mobile Computing biedt pocketland.de een veelheid aan programma's in verschillende licentievormen aan. Pocketland is een project van het Berlijnse softwarefirma envi.com KG, dat in januari 2001 werd opgericht door Roland Heuberger en Markus Spiering.

Over pdaTronix
pdaTronix publiceert over mobiele en draadloze technologie. Sinds december 2001 verschenen twee succesvolle PDA-boeken en talloze artikelen in vrijwel alle belangrijke Nederlandse computerbladen. De oprichters van pdaTronix, Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag, zijn bekende namen in de Nederlandse handheld-community en hebben eerder in december 2003 de software-portal pdassi.nl voor PalmOS-computers gelanceerd. pdaTronix is gevestigd in Amsterdam.

Contact (NL)
Pocketland.nl
Jean-Paul Horn
jph@pocketland.nl
http://pocketland.nl

General PR contact
Pocketland.de
Christian Immler
presse@pocketland.de
http://pocketland.de

---