1e persbericht van zaterdag 10 april 2004

Eindhoven 10-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 50-jarige Eindhovense automobilist moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 22.10 uur op de Hoogstraat was betrapt op het rijden onder invloed. De politie liet hem stoppen omdat hij de autogordel niet droeg. Toen ontdekten de politiemensen dat hij gedronken had. De man blies bijna 1,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Een per twee minuten

Vrijdagavond is op de kruising Vestdijk Ten Hagestraat een uur gecontroleerd op het rijden door rood licht. In dat uur zijn ruim dertig automobilisten betrapt op het rijden door rood. Dat is gemiddeld een per twee minuten.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden

Op het Stationsplein is zaterdag om 1.25 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag dat hij een vrouw bij haar nek had gepakt en door elkaar schudde. De politie greep in en pakte hem vast. De man begon de politiemensen uit te schelden en zich te verzetten. Hij trapte een deuk in de politieauto. De man is voor onderzoek de cel ingegaan. De vrouw deed geen aangifte.

Eindhoven: Man aangehouden na diefstal

Op het Stratumseind is zaterdag om 1.30 uur een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had in een café aan het Stratumseind een portemonnee uit een tas weggenomen. Dat was gezien. De man werd vastgepakt door de cafébezoekers en aan de politie overgegeven. De portemonnee was door de aangever al weer teruggepakt. De verdachte bleek bij onderzoek in het bezit te zijn van ongeveer tien bankpasjes die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden

Een 31-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 2.40 uur op de Vondellaan aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een parkeerautomaat aan de Bomansplaats. Toen een politie-eenheid daar aankwam vluchtten drie mannen weg. Een van hen, de 31-jarige Eindhovenaar, kon achterhaald worden. De automaat bleek te zijn opengebroken en er stond een gestolen Opel Kadett met draaiende motor bij de automaat. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen geparkeerde auto

Op het Kanunnikensven is zaterdag om 3.45 uur een 30-jarige automobilist uit Maastricht aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. De man bleek gedronken te hebben en blies bijna 2,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Vernieler aangehouden

Op de het Stationsplein is vrijdag om 20.35 uur een 18-jarige man uit Leunen aangehouden. De man trapte de ruit van een telefooncel kapot. Een politieman zag het gebeuren en hield de man aan. De verdachte is gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het verhoor kon hij naar huis.

Best: Jongen na diefstal bromfiets aangehouden

Een 15-jarige Bestenaar is vrijdag om 20.40 uur in zijn ouderlijke woning in Best aangehouden. Een getuige had gezien dat hij even daarvoor een bromfiets had gestolen op de Vijverweg in Best. De bromfiets werd in de buurt van de woning van zijn vriendin terug gevonden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.