KNWV

10/4/2004
TOPZEILEN: Trofeo Princesa Sofia in Palma ; Laatste Dag :


--> Westerhof en Matthijsse naar Athene, 3Elf dames winnen de Yngling klasse.

Eindelijk wind in de baai van Palma vandaag. Een koufront met 20-25 knopen zorgde voor een perfecte afsluiting van de belangrijke
voorjaarsserie in Palma.
Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse lieten zien wat ze waard zijn met een 1, 2, 14 en een 1ste plaats. Daarmee winnen zij de selectie en worden 5de in het algemeen klassement. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout worden 12de overall en Marjon Kooistra en Petra de Goederen worden 14de overall. Daarmee worden Marcelien en Lobke 2de in de selectie.

Yngling
Na Palamos en de Eurolympics in Athene is dit het derde toernooi wat Annelies Thies, Annemieke Bes en Petronella de Jong achter elkaar winnen. Ook in de condities van vandaag met meer wind wisten de lichtweerspecialisten de eerste plaats in het algemeen klassement vast te houden. Begin mei begint het wereldkampioenschap Yngling waar het 3Elf team Nederland moet kwalificeren voor de Olympische Spelen en waar ook de onderlinge selectiestrijd met team Hin gewonnen moet worden. Team Hin eindigde in Palma als 17de.

470 Heren
Sven en Kalle Coster gingen van een 16de plaats naar een 5de plaats door 2 prachtige dagoverwinningen en een 2de plaats. De Costers tonen door de 5de plaats vormbehoud en plaatsen zich definitief voor Athene.

Europe
Merel Witteveen wordt 24ste en Carolijn Brouwer eindigt als 48ste.

Tornado
Veel teams zeilden niet de laatste dagen van deze wedstrijdweek omdat volgende week het Wereldkampioenschap tornado begint in Mallorca vanaf s'Arenal. Mitch Booth en Herbert Dercksen bleven aan de kant terwijl Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk wel de wedstrijden meezeilden ( 25ste overall) en terloops de 470 selectie bekeken.

Finn
De resultaten van de Nederlandse Finn waren wisselend. Jaap Zielhuis eindigt als 24ste. Stefan de Vries eindigt als 27ste. Sander Willems eindigt als 43ste. Voor de Finnzeilers staat na de Olympische week van Hyeres het Europese Kampioenschap in La Rochelle (Frankrijk) op het programma.

Voor de totale uitslagen: www.trofeoprincesasofia.org

Hans Bouscholte: communicatiemanager Topzeilen
Gewijzigd telefoonnummer: 06-55830351

www.trofeoprincesasofia.org hans.bouscholte@watersportverbond.nl www.sailing.org

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl