Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 10-04-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Autodieven aangehouden

BREUKELEN/MAARSSEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 9 april omstreeks 03.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een personenauto.

Een politieman die in een onopvallende politieauto surveilleerde in Maarssen-dorp zag dat de twee mannen verdacht rondreden in een personenauto. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de auto op donderdag 8 april was gestolen in Woerden.

Inmiddels reden de mannen over de Straatweg in de richting van Breukelen en werden politiemensen in een opvallende politieauto gevraagd om de auto aan de kant te zetten. De twee mannen werden daarop aangehouden. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. De mannen van 32 en 20 jaar zonder vast woon- of verblijfadres, werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De veilig gestelde auto zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Toezichthouden

MIJDRECHT Omdat er wel eens sprake is van overlast, werd er op vrijdagavond en nacht in Mijdrecht toezicht gehouden. Vier agenten waren lopend in de omgeving van de Dorpsstraat aanwezig en constateerden een relatief rustige avond.

Er werd een snelheidscontrole gehouden waarbij een automobilist werd staande gehouden die 70 km/u reed waar 50 km/u toegestaan was.

Verder werden er negen processen-verbaal uitgeschreven, onder meer voor het rijden zonder verlichting, wild plassen en het rijden zonder helm.

Achtervolging gestolen auto

BREUKELEN Tijdens de surveillance, zaterdagochtend omstreeks 01.30 uur, zagen agenten bij een tankstation aan de A-2 een man plotseling stoppen met tanken toen hij de politieauto zag. Vervolgens ging hij er vandoor.

Omdat de agenten de man ervan verdachtten niet te hebben betaald, achtervolgden zij de auto die met hoge snelheid over de A-2 in de richting van Utrecht reed. Er zaten drie mannen in de auto. Met een snelheid van ongeveer 160 km/u reed de bestuurder de afrit Oog in Al op waar hij de auto niet meer onder controle kon houden en van de weg raakte. Ondertussen was informatie binnengekomen dat de auto waarin de drie mannen reden, gestolen was.

Het drietal probeerde vervolgens te voet te vluchten. De persoon die achterin zat, kon niet zo snel weg komen en werd door een agent aangehouden. Hij verzette zich zo hevig dat er gepast geweld aan te pas moest komen om hem te boeien en in te sluiten.

De andere twee inzittenden zijn nog spoorloos.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

MIJDRECHT - Rond middernacht werd vrijdag een 60-jarige vrouw uit Aalsmeer aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De vrouw reed slingerend over de N 201 in de richting van Mijdrecht.

Op het bureau blies de vrouw 420 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

MONTFOORT / OUDEWATER Aan de Lindeboomsweg (Montfoort) en de Zwier Regelinkstraat (Oudewater) werd vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden.

In Oudewater werd een bekeuring uitgeschreven, in Montfoort drie. Bewoners waren erg content met de actie.