Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 10-04-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

De eventuele nieuwsberichten van zondag 11 april (1ste paasdag) verschijnen op maandag 12 april (2de paasdag) op internet.

Veel bestuurders onder invloed

UTRECHT Vrijdagavond en nacht werden in de stad Utrecht een tiental bestuurders aangehouden omdat zij onder invloed hun auto bestuurden.

Een bestuurder raakte hierbij zelfs gewond. Deze 26-jarige Utrechter reed omstreeks 01.00 uur op de Oudenoord toen hij door agenten gemaand werd te stoppen. Hij ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Draaiweg. Daar reed hij tegen een geparkeerde auto aan die op zijn beurt een steiger raakte. Bij de botsing brak de man zijn neus. Zijn auto was total loss.

Op het politiebureau blies de man 600 ug/l.

Omstreeks 22.35 uur vrijdagavond werd een 49-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij reed zonder verlichting twee maal door rood. Hij blies op het bureau 630 ug/l.

Op de Voorstraat reed omstreeks 00.45 uur een 35-jarige Utrechter tegen het verkeer in. Hij werd aan de kant van de weg gezet en kwam amper uit zijn woorden. Hij blies 630 ug/l.

Van de bestuurders die meer dan 570 ug/l bliezen, is het rijbewijs ingevorderd.

Vrachtwagen te hoog voor viaduct

UTRECHT Een 24-jarige bestuurder uit Amersfoort raakte vrijdagochtend omstreeks 11.00 uur met zijn bestelwagen klem onder het viaduct op de Prins Hendriklaan.

Omdat de laadbak te hoog was, botste de man tegen het viaduct van de Waterlinieweg op. Door de kracht van de botsing kwam de man met zijn voorhoofd tegen de voorruit aan waardoor een ster in de ruit ontstond.

De man is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Tanken zonder betalen

UTRECHT - Bij een benzinepomp aan de Fransiscusdreef werd vrijdagavond omstreeks 18.20 uur getankt zonder te betalen.

Medewerkers van de pomp belden de politie en gaven het kenteken en de rijrichting van de auto door.

De auto werd al snel door de politie gesignaleerd. De 30-jarige bestuurder betaalde het bedrag alsnog en kreeg een proces-verbaal.

Beroving stationsplein

UTRECHT Een 17-jarige jongen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.20 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Terwijl hij aan het bellen was, werd de telefoon uit zijn hand gegrist. De 17-jarige jongen achtervolgde de dief en een getuige belde de politie. De politie kon naar aanleiding van het opgegeven signalement de berover aanhouden op de Catharijnesingel.

Het bleek een 36-jarige man uit Utrecht te zijn. Hij werd ingesloten.

Vernielingen in postkantoor

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht heeft vrijdagochtend omstreeks 09.30 uur in het postkantoor aan het Neude enkele vernielingen aangericht met een tennisracket.

De verwarde man was boos op de medewerkers van het postkantoor omdat een bepaald bedrag nog niet op zijn rekening was gestort en ging door het lint. Hij sloeg met het tennisracket om zich heen en bedreigde een aantal medewerkers. Een van hen gooide hij een stalen onderdeel van een vuilnisbak naar het hoofd.

Agenten troffen de 36-jarige man aan toe hij naar buiten liep. Hij werd aangehouden en ingesloten.