Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 10-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

De eventuele nieuwsberichten van zondag 11 april (1e paasdag) verschijnen op maandag 12 april (2e paasdag) op internet.

Vrouw uit water gehaald

AMERSFOORT Omwonenden van de Undinestraat nabij het Valleikanaal hoorden vrijdagmorgen rond 7.30 uur hulpgeroep uit de richting van het Valleikanaal. Zij alarmeerden de politie toen werd geconstateerd dat er een vrouw in het water lag. Twee politieagenten en een omwonende sprongen in het water en wisten het inmiddels bewusteloze slachtoffer op de kant te krijgen. Omdat het slachtoffer niet reageerde, werd zij door een van de politieagenten beademd waarna zij bij kwam. De vrouw, een 24-jarige inwoonster van Amersfoort, is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het te water raken is nog onbekend.

Alcoholcontrole

LEUSDEN Bij een korte alcoholcontrole zaterdagmorgen tussen 2.00 uur en 2.45 uur op de Randweg, werden veertig blaastesten afgenomen. Er werd niemand met teveel alcohol op achter het stuur betrapt.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Winkelpersoneel van een winkel aan de Utrechtsestraat heeft vrijdag omstreeks 14.30 uur een 49-jarige man uit Amersfoort aan de politie overgedragen die had geprobeerd de winkel zonder te betalen te verlaten met medeneming van goederen ter waarde van enkele tientallen euros. Een proces verbaal was het gevolg.

LEUSDEN Een 28-jarige man uit Rotterdam en een 29-jarige vrouw uit Eindhoven zijn vrijdag omstreeks 15.00 uur aangehouden in het winkelcentrum Hamerhof. Zij waren in het bezit van zojuist uit een winkel gestolen goederen ter waarde van ruim honderd euro. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Jongelui na overlast weggestuurd

WOUDENBERG De politie heeft vrijdag omstreeks 22.30 uur jongelui (zon dertien jongens en meisjes uit Amersfoort in de leeftijd van 16 20 jaar) weggestuurd bij het Henschotermeer. Men was bezig met het stoken van een kampvuur en het nuttigen van alcohol. De politie heeft alle namen opgeschreven en de bestuurders voordat zij wilden wegrijden op alcohol gecontroleerd. Geen van hen bleek onder invloed. De politie heeft tegen de jongelui gezegd dat er bij een volgende keer wel proces verbaal wordt opgemaakt.