Politie Groningen

Persberichten zaterdag 10 april 2004

Provincie Groningen 10-04-2004 -

Groningen: inbraak renbaan; verdachten aangehouden
In de kantine van de renbaan aan de Concourslaan in Groningen heeft de politie vrijdagnacht drie mannen in de leeftijden van 38, 51 en 57 jaar, alle drie zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Voorbijgangers meldden glasgerinkel en ook gewaarschuwde politiemensen hoorden braakgeluid. Bij onderzoek bleken twee ramen van toegangsdeuren kapot te zijn geslagen. Binnen werden de drie verdachten aangetroffen. Ze deden zich tegoed aan sterke drank terwijl ze voorbereidingen aan het treffen waren voor het bereiden van allerlei snacks. Daarvoor hadden de verdachten inmiddels de frituur en een tosti-ijzer aangezet en hadden ze al diverse diepvriesproducten uitgepakt. De politie heeft de inbrekers meegenomen. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: mannen aangehouden
Vier mannen, in de leeftijden van 19 tot 23 jaar, uit Haren en Groningen zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden aan de Grote Markt in Groningen. De vier kregen om onduidelijke reden ruzie in een café. Ze vlogen elkaar in haren en werden door personeel van de kroeg op straat gezet. Buiten vervolgden ze hun ruzie en vlogen elkaar opnieuw in de haren. De politie hielde de ruziënde mannen aan en nam ze mee. Eén van de verdachten, een 20-jarige man uit Haren, vernielde bij de overbrenging naar het politiebureau van één van zijn makkers een spiegel van een politieauto. Hij krijgt daarvoor proces-verbaal. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: dieven aangehouden
Aan de Lichtboei in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 17-jarige en een 19-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een vlag bij een bouwmarkt aan het Damsterdiep en van diefstal van broden bij een supermarkt aan Lichtboei. Daar werd één van de verdachten op het terrein van de winkel aangetroffen terwijl hij broden uit een rek nam en deze over het hek aan zijn maat gaf. Onder de kleding van de man die de broden wegnam werd de gestolen vlag aangetroffen. Bij de diefstal daarvan waren de verdachten opgemerkt door getuigen. Die belden de politie en agenten waren inmiddels op zoek naar de verdachten. Ook op aanwijzing van getuigen werden ze enige tijd later op en bij het terrein van de supermarkt aangetroffen. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De gestolen goederen worden terug bezorgd bij de rechtmatige eigenaren.

Groningen: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Vrijdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man reed in zijn auto over de Europaweg toegestane maximumsnelheid 50 km per uur waar zijn snelheid tussen de Griffeweg en de Lübeckweg werd vastgesteld op 102 km per uur. De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Groningen auto en rijbewijs in beslag genomen
De politie heeft vrijdagmiddag aan de Beneluxweg in Groningen de auto van een 29-jarige man uit Groningen in beslag genomen. De man reed met zijn auto in de richting van Beijum waarbij zijn snelheid werd geklokt op 157 km per uur, terwijl op de Beneluxweg 70 mag worden gereden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: agressieve man en vrouw aangehouden
Een 24-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden uit Groningen, zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden aan de Bereberisstraat in Groningen. De man kreeg van een passerende politiepatrouille een bekeuring omdat hij zijn buiten een parkeervak had geparkeerd, zodanig dat het overige verkeer daardoor gehinderd werd. Beide verdachten scholden de agenten meerdere keren uit. Bij het overhandigen van de bekeuring trok de man de parkeerbon uit de handen van de agent. Hij nam een dreigende houding en maakte en slaande beweging tegen de agent die aan zijn hoofd werd geraakt. Daarop werd de man aangehouden. Die verzette zich hevig en de agent en de verdachte vielen samen op de grond. Daarop probeerde de vrouw de op de grond liggende politieman te schoppen. Dat kon door de andere politieman worden verhinderd waarop hij werd aangevallen door de vrouw. Beide verdachten konden worden overmeesterd en werden meegenomen naar het bureau. Eén van de agenten liep lichte verwondingen op. Na verhoor zijn beide verdachten heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en verenigd verzet tegen de aanhouding.

Hoogezand: beschonken automobilist verlaat plaats ongeval De politie heeft zaterdagmorgen aan de Meint Veningastraat in Hoogezand een 22-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding en het vervolgens verlaten van de plaats van het ongeval. Dat ongeval gebeurde aan de Sluiskade in Hoogezand. Daar verloor de verdachte de controle over zijn auto. Hij reed door een perkje, reed een boompje omver en botste vervolgens tegen vier geparkeerde autos. De wagens liepen allemaal aanzienlijke schade op. De bestuurder liet zijn auto achter en verliet samen met een andere inzittende te voet de plek van het ongeval. Kort daarop kon hij op aanwijzing van getuigen worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de verdachte 1.12 promille alcohol vastgesteld. De auto van de verdachte blijkt niet te zijn verzekerd. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: man mishandelt echtgenote
In zijn woning in de Marconiflat in Stadskanaal heeft de politie vrijdagnacht een 56-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw (38). Beide echtelieden waren uit geweest waarbij ruzie ontstond. Thuis escaleerde de ruzie. Daarbij sloeg en schopte de man zijn vrouw meerdere keren. Om aandacht te trekken en hulp te krijgen gooide de vrouw huishoudelijke apparatuur door een raam naar buiten. Daar reageerden omwonenden op en belden de politie. Agenten hielden de man in de woning aan en wilden hem meenemen. De verdachte verzetten zich echter hevig en kon met moeite worden overmeesterd. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Beerta: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Nieuweweg in Beerta zijn vrijdagavond een 38-jarige man en een 37-jarige man, beiden uit Winschoten gewond geraakt. Beide slachtoffers zaten in een auto, bestuurd door de 38-jarige verdachte. Die raakte met de auto naast de weg en bij stuurcorrectie verloor de man de controle over de auto waarna de wagen tegen een boom botste. Beide inzittenden raakte in de auto bekneld en konden na anderhalf uur door de brandweer worden bevrijd. De slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar twee ziekenhuizen. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ter vaststelling van het bloedalcoholgehalte is van hem een bloedproef genomen. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de verongelukte auto bij een ongeval met materiële schade, eerder op de avond, aan de Beertsterweg in Winschoten, waarbij de bestuurder doorreed.

Hoogezand: man aangehouden
De politie heeft vrijdagavond aan de Mansholtstraat in Hoogezand een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een raam van de woning van zijn ex aan de Mansholtstraat. Hij gooide de ruit in nadat hij boos was geworden op zijn dochter. De politie kreeg daarvan een melding en agenten, onderweg naar de Mansholtstraat, kwamen de verdachte in zijn auto tegen. Ze probeerden de man te laten stoppen maar hij ging er in zijn auto, via het trottoir vandoor. Er volgde een achtervolging door de buurt, waarbij de verdachte met gedoofde lichten aan de politie probeerde te ontkomen. Hij reed echter weer terug naar de Mansholtstraat en stopte daar. De man, die onder invloed verkeerde, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Ook wilde de verdachte niet meewerken aan een bloedproef. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Siddeburen: kleine hennepkwekerij
Naar aanleiding van tips stelde de politie vrijdagmiddag een onderzoek in naar de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning werd inderdaad een kleine kwekerij aangetroffen. De politie nam 110 hennepplantjes en een bescheiden hoeveelheid apparatuur in beslag. Tegen de 33-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: man gooit met steen
In het Julianapark in Veendam heeft de politie vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man gooide in de Kerkstraat een agent met een steen. Die agent die in de ingang van een bakkerij stond, werd op zijn rug geraakt. De verdacht ging er na de worp vandoor maar kon worden aangehouden in het Julianapark. Hij bleek onder invloed te verkeren. De man is ingesloten.

Bareveld: ongeval met letsel
Op de Rijksweg N33, ter hoogte van Bareveld vond vrijdagmiddag een frontale botsing plaats. Het ongeval vond plaats op Drents grondgebied. De aanrijding, waarbij enkele gewond vielen, wordt afgehandeld door Regiopolitie Drenthe.

Stadskanaal: fietsendief
Een 18-jarige man uit Stadskanaal is vrijdagmiddag door de politie aangehouden aan de Iepenlaan in Stadskanaal. De man wordt verdacht van diefstal van een fiets van een 16-jarig meisje, eveneens uit Stadskanaal. De fiets werd gestolen aan de Boerhavestraat in Stadskanaal. De vader van de eigenaresse trof de fiets in de Iepenlaan aan en zag dat de verdachte de fiets met een hamer bewerkte. De verdachte werd aangehouden en is na verhoor heengezonden.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagavond aan De Vennen in Delfzijl een 43-jarige automobilist uit Tolbert aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau en bij de ademanalyse werd 2.0 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 10 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Den Ham: auto in sloot na botsing
Een 32-jarige man uit Ulrum is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn auto in een sloot was beland aan de Sietse Veldstraweg in Den Ham. De man reed door onbekende in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Vervolgens belandde de auto in een sloot. De bestuurder, die alleen in de auto zat, raakte gewond aan het hoofd en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. In verband daarmee is een bloedproef genomen. De auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Appingedam: fietser gewond
Bij een verkeersongeval aan de Holeweg in Appingedam is vrijdagmiddag een 44-jarige fietser uit Scheemda gewond geraakt. De man botste met zijn fiets tegen een personenauto, bestuurd door een 33-man uit Appingedam. Die reed vanuit een uitrit de weg op. De fietser kwam te vallen en is met hoofdletsel en diverse kneuzingen naar een ziekenhuis gebracht.