Politie Friesland

Politieberichten 9/4 13.00 t/m 10/4 13.00 uur

Fryslân 10-04-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: man gewond
Op vrijdag om 22.00 uur kreeg de politie een melding van een gewonde man in de Roptastate. De politie trof hier een 30-jarige inwoner uit Leeuwarden aan. De man was in zijn woning aan de Friesburg gestoken met een mes door een onbekende waarna hij vervolgens naar de Roptastate gerend was voor hulp. De man is met steekwonden met de ambulance naar het MCL-Zuid gebracht. De politie heeft met honden de woning van de man doorzocht, er werd echter geen verdachte meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek gestart naar de toedracht van dit incident. Het slachtoffer en mogelijke getuigen zullen de komende dagen verhoord worden. Ook zal verder onderzoek in de woning van het slachtoffer en de directe omgeving gedaan worden. De politie roept getuigen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben van dit incident, zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: vernieling, aanhouding verdachte
De politie kreeg om 12.00 uur een melding dat een man op de Voorstreek vervelend was tegen winkeliers. De politie trof de 26-jarige man uit Leeuwarden aan op de Voorstreek terwijl hij juit op dat moment een fiets oppakte en die in het water gooide. Daarop heeft de politie de verdachte aangehouden. De 58-jarige eigenaar uit Leeuwarden van de fiets heeft meteen aangifte gedaan. Na dregwerkzaamheden kwam de fiets weer boven water en kon de eigenaar de fiets weer meenemen.

Heerenveen: verkeerscontrole
Op donderdag tussen 15.30 en 21.30 hebben 15 politiemensen een verkeerscontrole gehouden op verschillende lokaties in Heerenveen. De politie heeft ongeveer 400 automobilisten staande gehouden. In totaal zijn 130 bekeuringen uitgedeeld, dat was onder andere:

- 45 voor snelheidsovertreding;

- 66 voor niet dragen gordel;

- 2 voor niet dragen helm;

- 4 voor niet handsfree bellen;

- 1 voor rijden onder invloed, uitslag blaastest 265 ug/l.

Lemmer: aanrijding met letsel
Op vrijdag om 13.05 uur is een 30-jarige bromfietser uit Lemmer uit de bocht gevlogen en vervolgens tegen een boom aan de Melkweg gereden. De bromfietser is met de ambulance naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op vrijdag om 18.00 uur heeft er een diefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Oostersingel. Een 27-jarige inwoonster uit Leeuwarden had een fles jenever, een aantal pakken koffie en cakes weggenomen. Zij is door winkelpersoneel aangehouden waarna zij aan de politie is overgedragen. De politie heeft de verdachte voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Sneek: aanrijding met letsel
Op vrijdag om 16.50 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Akkerwinde. Een 26-jarige fietser uit Sneek reed over de Akkerwinde richting de Gele Lis. Bij de kruising met de Baccante kwam er van rechts een 32-jarige automobilist uit Sneek aanrijden. De fietser kon niet meer stoppen en reed tegen de linkervoordeur van de auto op. De passagier op de fiets, een 32-jarige inwoner uit Sneek, raakte hierbij gewond. Hij is met een gebroken pols met de ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Noordwolde: snelheidsovertreding en rijden zonder helm
Op vrijdag om 21.20 uur zag de politie op de Nieuweweg een 16-jarige bromfietser uit Noordwolde rijden. De bromfietser reed snel en zonder helm. Op de Mauritsweg ontdekte de politie de bromfietser die in eerste instantie ontkende op de bromfiets te hebben gereden. Uiteindelijk bekende hij. De politie heeft de bromfiets getest op snelheid, er werd een vermogen van 1,2 KW gemeten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Earnewâld: bedreiging, aanhouding verdachte
Op vrijdag om 23.00 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging aan de Koaidyk. De twee melders, een 37-jarige en een 45-jarige inwoner uit Earnewald, vertelden dat jongeren een ruit hadden vernield en bedreigingen hadden geuit. De politie heeft op de Manjepetswei de groep aangetroffen en op aanwijzen van de melders een 19-jarige verdachte uit Nijega aangehouden. De verdachte is meegenomen voor verhoor op het politiebureau waar hij de vernieling en de bedreiging bekende.

Leeuwarden: bedreiging, aanhouding verdachte
Op vrijdag om 23.30 uur kreeg de politie een melding van een agressief persoon in een horecagelegenheid aan het Hofplein. De politie heeft de agressieve persoon die zich eerst voordeed als
personeelslid, aangehouden. De 20-jarige verdachte uit Leeuwarden, was tijdens het vervoer naar het politiebureau ook agressief en bedreigde de politie verbaal.

Harlingen: snelheidsovertreding
Op zaterdag om 02.00 uur heeft de politie op de Rijksweg A31 een 26-jarige automobilist uit Ouderkerk aan de Amstel staande gehouden. De politie was de automobilist die erg snel reed, gevolgd vanaf Deinum. De hoogste snelheid die de politie heeft gemeten was 199 kilometer per uur ter hoogte van Harlingen. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed (achtereenvolgens plaats en tijd van de controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden).


- Harlingen, Hoogstraat, vrijdag 19.50 uur, 68-jarige bromfietser uit Harlingen, 615 ug/l.

- Sneek, Einsteinstraat, vrijdag 23.50 uur, 38-jarige automobilist uit Oppenhuizen, 740 ug/l, rijbewijs is ingevorderd.

- Joure, Geert Knolweg, zaterdag 00.30 uur, 56-jarige automobilist uit Joure, 270 ug/l, rijverbod van 1 uur.

- Terwispel, Koaibosk, zaterdag 01.00 uur, 50-jarige automobilist uit Heerenveen, 350 ug/l, rijverbod van twee uren.

- Molkwerum, Stationswei, zaterdag 02.00 uur, 24-jarige automobilist uit Lelystad, 795 ug/l, rijbewijs is ingevorderd, de automobilist was tegen de knipperlichtinstallatie op de spoorwegovergang gereden waardoor er schade ontstond aan de overwegboom en de
knipperlichtinstallatie. De politie heeft de automobilist aangehouden.
- Marssum, Ljouwerterdyk, zaterdag 03.00 uur, 19-jarige automobilist uit Dronrijp, 300 ug/l, rijverbod van twee uren.

- Bolsward, Sudergoawei, zaterdag 03.40 uur, 21-jarige automobilist uit Dronrijp, 430 ug/l, rijverbod van vier uren.