Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 10 april 2004

Alkmaar 10-04-2004 - 15.00 uur

Bromfiets onder auto geschoven
De Rijp, vrijdag 9 april 2004.
Omstreeks 14.00 uur is op de Zuiddijk in een bocht een bromfiets onderuit gegleden. De man op de bromfiets (woonplaats en leeftijd op dit moment niet bekend) kwam uit de richting van de Rijp. Toen de man in de bocht ten val kwam met zijn bromfiets, kwam uit de andere richting een personenauto aanrijden. Het slachtoffer kwam met zijn bromfiets tegen de auto aan en raakte daarbij gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak woning
Alkmaar, vrijdag 9 april 2004.
Op vrijdagmiddag tussen 11.30 en 14.00 uur is ingebroken bij een woning aan het Klein Nieuwland. Waarschijnlijk zijn de daders binnen gekomen door via een bovenraam de sleutels van de woning uit een tas te vissen. Er is behalve een tas met portemonnee, een spelcomputer ontvreemd.

Huiselijk geweld
Alkmaar, vrijdag 9 april 2004.
De politie heeft een 49-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn 17-jarige zoon. De verdachte sloeg het slachtoffer op zijn hoofd tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer hield een bult op zijn hoofd over aan de mishandeling. De vader is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bedrijf
Heerhugowaard, vrijdag 9 april 2004.
Op vrijdagavond rond 23.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Hortensialaan. Er is een ruit vernield met een steen. Het is nog niet duidelijk welke goederen ontvreemd zijn. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Onder invloed
Stompetoren, zaterdag 10 april 2004.
Om 00.30 uur is een 27-jarige man uit Uitgeest aangehouden op de Noordervaart. Hij zat met drank op achter het stuur. Bij de blaastest was de uitslag 365 ug/l (220 toegestaan). De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden tijdens uitgaansavond
Castricum, zaterdag 10 april 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 1.00 uur is een 19-jarige man uit Haarlem op de Dorpsstraat aangehouden op verdenking van het bedreigen van een portier. De verdachte probeerde te ontkomen, maar is op de Overtoom staande gehouden. Hij is meegenomen naar het bureau in Alkmaar.
Ongeveer een uur later werd een 18-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden. Hij wordt verdachte van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Dorpsstraat waarbij hij een 18-jarige man uit Castricum in het gezicht heeft geslagen. Teen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole Stompetoren
Stompetoren, zaterdag 10 april 2004.
Op de Noordervaart in Stompetoren en de Oosttangent in Heerhugowaard is in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 120 bestuurders gecontroleerd. Vier personen hadden teveel gedronken. Zij kregen allen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 365 ug/l.

Diefstal auto
Bergen aan Zee, zaterdag 10 april 2004.
Vanaf de Elzenlaan is een rode BMW, type 523 I ontvreemd. De auto is voorzien van een Duits nummerbord: ME-MW 831.