Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 10 april 2004

Den Helder 10-04-2004 - 15.00 uur

Dodelijk ongeval in Warmenhuizen
Warmenhuizen, zaterdag 10 april 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft rond 2.30 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn de bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Warmenhuizen en een inzittende, een 25-jarige man uit Wieringerwaard dodelijk verongelukt. De auto, met daarin zeven inzittenden, is tegen een boom op de Dergmeerweg aangereden. Alle andere inzittenden zijn per ambulance vervoerd naar ziekenhuizen in Alkmaar, Hoorn en Den Helder. Het gaat om een 26-jarige man uit Schagen, een 23-jarige man uit Sint Pancras, een 23-jarige man uit Nieuwe Niedorp, een 25-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude en een 43-jarige man uit Assendelft. Voor zover nu bekend, hebben de andere inzittenden geen levensbedreigend letsel opgelopen. De auto reed over de Dergmeerweg, komende uit de richting Noorderlicht. De auto kwam op de linkerweghelft terecht en reed vervolgens frontaal tegen een boom aan die in de linkerberm stond. Een groep van zes personen, die de plaats van het ongeval passeerde, was als eerste ter plaatse en heeft eerste hulp verleend.
De twee slachtoffers zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald, maar bleken te zijn overleden. De politie is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk is er alcohol in het spel geweest.

Auto tegen een boom
Wieringerwaard, vrijdag 9 april 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur is een personenauto frontaal tegen een boom aangereden op de Walingsweg. De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Wieringerwaard, is hierbij zwaar gewond geraakt. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd, daarna is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed over de Walingsweg komende uit de richting van Wieringerwaard. Door nog onbekende oorzaak is hij tegen een boom aangereden aan de linkerzijde van de weg. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Val met fiets
Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 10 april 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit Herne (Duitsland) ongelukkig ten val gekomen met zijn fiets. Hij reed op het fietspad over de Westerduinweg komende uit de richting van Petten. Door nog onbekende oorzaak is hij ten val gekomen waarbij hij verwondingen opliep aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.