persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 10-04-2004

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan de Volkerakstraat. Ter plaatse bleek een 38-jarige Bosschenaar door meerdere personen te zijn geslagen en geschopt en met een mes bedreigd. De drie verdachten (15, 21 en 45 jaar afkomstig uit s-Hertogenbosch) werden korte tijd later op het politiebureau aangehouden. Zij zijn allen voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

WINKELDIEF

Rosmalen-
Vrijdagmiddag is in een winkel aan de Vreeburg een 62-jarige man uit Kerkdriel aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had voor 40 euro aan vleeswaren meegenomen zonder deze te betalen bij de kassa. Hij kreeg een bekeuring van 125 euro.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond is voor een woning aan de Copernicuslaan een 42-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Boschdijkstraat een 25-jarige man uit Haaften aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist op het Werfpad een 33-jarige Bosschenaar te hebben bedreigd. Hij zou hierbij de keel van de man hebben dichtgeknepen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen/ s-Hertogenbosch- Vrijdagavond is op de Weidestraat in Rosmalen een 23-jarige man uit Vlijmen aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt. Later deze nacht werd op de Visstraat in s-Hertogenbosch een 28-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden voor hetzelfde feit. Ook deze automobiliste kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

MOTORRIJDER GEWOND NA VERKEERSONGEVAL

Sint Oedenrode-
Vrijdagmiddag is bij een verkeersongeval op de Bestseweg een 44-jarige motorrijder uit Best gewond geraakt. De man reed in de richting van Best toen hij te laat bemerkte dat de tractor die voor hem reed linksaf draaide. De motorrijder is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan zijn enkel.

MISHANDELING

Schijndel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Hoofdstraat in Schijndel twee 19-jarige mannen uit deze plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd met een vuist in het gezicht geslagen. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vrijdagavond is op de Jan van Amstelstraat in Schijndel een 48-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt. Later deze nacht is op de Knapenhoek in Sint Oedenrode een 18-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. De bromfietser moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een proces-verbaal.
Op de Litserstraat in Den Dungen is een 44-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg eveneens een rijverbod en een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLES

Zeeland/ Uden-
Vrijdag zijn bij verkeerscontroles op verschillende locaties in Zeeland en Uden in totaal 73 bestuurders bekeurd. Er werd voornamelijk bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het overschrijden van de maximumsnelheid. De politie maakte hierbij gebruik van de lasergun. Tevens werden enkele personen bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht en het niet handsfree bellen.

BEDRIJFSINBRAAK

Schaijk-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken bij een bedrijf aan het Industriepark. Daders vernielden een ruit van het pand. Uit het bedrijf is een hoeveelheid gereedschap en een bedrijfswagen ontvreemd.

BEDRIJFSINBRAAK

Boxmeer-
Vrijdagmiddag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Handelstraat in Boxmeer. Daders vernielden een deur. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxmeer/ Grave-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Beugenseweg in Boxmeer een 56-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Veerstraat is een 39-jarige automobilist aangehouden voor hetzelfde feit. Beiden kregen een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.
Op de Elftweg in Grave is een 28-jarige bromfietser uit Velp aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op dezelfde weg werd later deze nacht een 35-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook zij kregen een rijverbod en een proces-verbaal.