Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 april, 15.00 uur

Persbericht

15.000 DEMONSTRANTEN TEGEN VERDONK TREKKEN NU DOOR AMSTERDAM.

Op dit moment trekken 15.000 demonstranten door de Amsterdamse binnenstad, aldus de organisatie. Dat is meer dan de verwachte 10.000. Dit blijkt uit een telling van de organisatie. De kleurrijke menigte is in een twee kilometer lange stoet op weg terug naar De Dam. Ze nemen deel aan de landelijke demonstratie met de leuze "Stop de Uitzettingen, van harte pardon!" die vanaf De Dam is vertrokken. De demonstratie is gericht tegen het plan van minister Verdonk om komende maanden duizenden vluchtelingen, die hier al jaren wonen, het land uit te zetten. Woordvoerder Rene Danen van het platform Keer het Tij zegt dat "de grote opkomst duidelijk maakt dat het verzet in het land tegen het inhumane uitzettingsbeleid van dit kabinet sterk is. Verdonk is duidelijk nog niet van ons af; onze doelstelling is om alle uitzettingen te voorkomen. Vele lokale acties zullen daar voor zorgen."

Slotmanifestatie.

Om 16.00 uur worden de demonstranten terugverwacht op De Dam voor een afsluitende manifestatie waar ondermeer Jan Mulder en Ad Visser aan meewerken. Eerder deze middag traden cabaretier Vincent Bijlo en kinderboekenschrijfster Carry Slee al op. De politici Femke Halesema, Jan de Wit, Tineke Huizinga en Klaas de Vries staan ook op het programma.

Nieuwe acties platform Keer het Tij.

De demonstratie is georganiseerd door platform Keer het Tij waar ruim 400 organisaties bij zijn aangesloten, die gezamenlijk meer dan 300.000 leden hebben. Het platform organiseerde vorig jaar na Prinsjesdag al een grote demonstratie in Amsterdam tegen het harde rechtse regeringsbeleid waar 25.000 mensen aan deelnamen. Dit jaar komt er een groot protest rond Prinsjesdag in Den Haag. Ook heeft Keer het Tij, samen met andere organisaties, het initiatief genomen om in november een Nederlands Sociaal Forum te organiseren. Op deze meerdaagse megaconferentie, zal door sociale bewegingen in Nederland een nieuwe strategie uitgezet worden tegen het harde rechtse neoliberale klimaat in ons land.

Woordvoerders Platform Keer het Tij:


- Rene Danen: 06 - 40495398

- Peyman Jafari: 06 - 24782865

- Judith de Jong: 06 - 41465495

- Petra Schultz: 06 - 22605845

- Kantoor Keer het Tij: 020 - 6891469

Zie ook: http://www.keerhettij.nl

# # #