Politie Zeeland


W-4014-2004 SCHEIDSRECHTER GESCHOPT OP VOETBALVELD

Zaterdag tussen 14.00 en 14.30 uur werd op een voetbalveld in de M.H. Boassonlaan in Middelburg een 47-jarige scheidsrechter uit de gemeente Sluis door een van de spelers geschopt. Ook werd zijn scheidsrechtersfluit uit zijn mond geslagen.
Tijdens de wedstrijd kwam een van de spelers geblesseerd op het veld te liggen. Van de scheidsrechter moest hij het veld uit voor behandeling, maar zijn clubgenoten wilden dit niet. Zij keerden zich tegen de scheidsrechter en een van de spelers schopte tegen zijn knie en sloeg de scheidsrechtersfluit uit zijn mond. Deze 15-jarige speler uit Dordrecht werd even later in de kantine van de voetbalvereniging aangehouden. Tijdens de aanhouding kwam een 39-jarige vrouw, eveneens uit Dordrecht, tussenbeide en beledigde een van de agenten. Zij werd daarop eveneens aangehouden. De scheidsrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Z-4015-2004 GORDELCONTROLE

Zaterdag werd in samenwerking met 3VO en slachtofferhulp in het kader van de campagne "het is maar een klein stukje" in Breskens en Sint Anna ter Muiden controle gehouden op het dragen van de autogordels en het gebruik en aanwezig hebben van de kinderbeveiligingsmiddelen.
In Breskens werden tussen 09.30 en 12.00 uur 300 personen gecontroleerd en hierbij werden 9 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel of het niet gebruiken van kinderbeveiligingsmiddelen.
In Sluis werden tussen 13.30 en 15.45 uur aan de grens nabij Sint Anna ter Muiden in totaal 340 personen gecontroleerd en hierbij werden 13 processen-verbaal uitgeschreven voor dezelfde overtredingen.