2e persbericht van zaterdag 10 april 2004

Eindhoven 10-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na poging diefstal fiets

Op de Elburglaan is zaterdag om 14.05 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij pakte even daarvoor op de Simon van Leeuwenstraat een fiets weg. De fiets stond op slot. Een getuige ging achter de dief aan en pakte de fiets af. De dader liep verder en kon even later door de gewaarschuwde politie aangehouden worden. De verdachte, die flink gedronken had, is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Demente man vermist

Sinds afgelopen donderdag is in Helmond de 78-jarige Ahmed Naoum vermist. De man is rond 10.00 uur die dag thuis weggegaan om een familiebezoek af te leggen. Hij is nooit bij die familie aangekomen. De man is dementerend en moet regelmatig medicijnen gebruiken. Deze medicijnen heeft hij niet bij zich. De man is 1.65 m groot, heeft een normaal postuur, lichtbruine huidskleur en grijs/wit haar. Hij loopt moeilijk. De man was die dag gekleed in een grijze driekwart winterjas, blauwe Marokkaanse onderjurk, zwarte instapper en een witte muts. Mensen die de man gezien hebben kunnen bellen met de politie Helmond, 0900 8844.

Helmond: Man na mishandeling aangehouden

Op de Doctor Ledelstraat is zaterdag om 12.25 uur een 43-jarige Helmonder aangehouden. Bij een burenruzie had hij met een honkbalknuppel een 30-jarige plaatsgenoot geslagen. Door deze slag brak de onderarm van het slachtoffer. Het slachtoffer kreeg ook nog een kopstoot van de verdachte. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan waar de arm in het gips is gedaan. Het slachtoffer had niets met de ruzie tussen twee buren te maken, hij was bij een van hen aan het werk, maar werd onverhoeds aangevallen.

Helmond: Verkeerscontrole

Bij een rijdende verkeerscontrole in het centrum zijn dertig bekeuringen uitgeschreven. 17 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, 4 voor foutparkeren, 3 voor rijden zonder bromfietscertificaat en verder voor te hoog vermogen bromfiets, helm niet vastgemaakt, zonder verzekering en rijden over het fietspad.

Budel: Auto weg na inbraak

Na een inbraak in een woning aan de Europalaan-Zuid is in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto, een rode Nissan Micra met het kenteken PF-HL-66, weggenomen. De sleutels werden uit de woning gepakt. Hoe men binnen is gekomen is nog niet duidelijk.

Deurne: Geld weg bij inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Schuifelenberg. De balkondeur is opengebroken en uit de woning is n portemonnee met ruim 1000,= gestolen.

Someren: Woninginbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Kolerhof. Er is een raam opengebroken om binnen te komen. Uit de woning is een portemonnee met 240,= gestolen.