Leefbaar Rotterdam

LR sceptisch over aanpak junks

Gerard Dorsman, raadslid LR, is gaan twijfelen over de aanpak van overlastgevende junks. Hij vraagt zich af of het beleid wel effectief genoeg is en of er wel genoeg opvangplaatsen beschikbaar zijn. Dorsman is hierover gaan twijfelen naar aanleiding van een werkbezoek aan de opvang in het Brabantse Ossendrecht & in Overschie en aan de Stadsgevangenis in Hoogvliet.

Ook twijfelde Dorsman bij het heroĂŻneproject van de GGD. In Ossendrecht constateerde hij dat er een complete verdieping van het opvanghuis leegstaat. Ook stelde hij vast dat de groep verslaafden, die medicatie voor een psychische stoornis nodig heeft, hier niet terecht kan. Er is namelijk geen arts die deze medicijnen kan verstrekken.

In Hoogvliet concludeerde hij dat de langdurige junks, die in de stadsgevangenis belanden, niet goed worden opgevangen. Vanaf het moment dat ze worden opgepakt tot het moment dat ze bij de rechter moeten verschijnen, wordt er 'geen feitelijke zorg' verleend. Dat is onmenselijk en moet snel aangepakt worden, aldus Dorsman.