KNWV

10/4/2004
TOPZEILEN: Sail Off Star en Laser in Medemblik; Dag 3


--> Sail Off Star en Laser

Heiner en Neeleman winnen elk 1 race. Penaltys spelen in de 2de Star wedstrijd vandaag een grote rol, maar de stand tussen tussen Neeleman en Heiner is exact gelijk na 6 wedstrijden.

De koude wind uit het Noordnoordoosten zorgde voor hoge golven. Vanochtend stond er nog windkracht 5-6. Er werd uitstel gegeven voor 2 uur en iets voor 1 ging de eerste wedstrijd van start.

Wedstrijd 1
Een aantal Stars overzeilde de eerste boei waaronder Mark Neeleman en Peter van Niekerk. Roy Heiner en Alex Breuseker ronden als eerste en gingen voor de wind harder dan Neeleman en Van Niekerk, die in het laatste aandewindse rak wel terugkomen maar achter Heiner finishen. Serge Kats en Jean Pierre Martens eindigen als derde.

Wedstrijd 2
Een prachtige start van Kats en Martens aan de comitéboot en een mindere start van Heiner en Breuseker die weg moeten klappen voor de vuile wind van Neeleman/van Niekerk en R Wentholt. Neeleman komt met flinke voorsprong aan de eerste boei met Kats als tweede voor Heiner. De wedstrijd lijkt gelopen maar niets is minder waar. Neeleman krijgt een omstreden penalty voor pompen en Kats neemt de leiding over aan het eind van het eerste voordewindse rak. Het 2de aandewindse rak gaan Neeleman en Van Niekerk naar links om bij de bovenboei over bakboord met voorrang aan te komen. Kats en Martens beseffen dat zij te dicht voor Neeleman langsgaan en nemen op aanroepen van Neeleman een penalty (720 graden) Inmiddels heeft Heiner veel van zijn achterstand
goedgemaakt en in het laatste voordewindse rak gaan Neeleman en Heiner zij aan zij door de gate met Kats er 50 meter achter. Heiner gaat naar links en Neeleman naar rechts wat uiteindelijk beter uitpakt.
Neeleman/Van Niekerk 1
Heiner/Breuseker 2
Kats/Martens 3

Overall staan Neeleman en Heiner gelijk met 7 punten terwijl Kats op 3 staat met 13 punten.
Morgen en maandag weer 2 wedstrijden.

Laser
Pieter Jan Postma zeilde 3 eerste plaatsen op het water, maar verloor er 1 in de protestkamer naar aanleiding van reclameren van nummer 2 Marc de Haas. Pieter Jan gaf zijn jas af aan een coachboot in de 5 minuten startprocedure. Dit werd door de jury als hulp van buitenaf beoordeeld en PJ kreeg een DSQ voor de betreffende wedstrijd. Hij staat wel eerste met 6 punten.
Marc de Haas zeilde een 2de, 9de en 2de plaats, hij staat nu 2de met 11 punten, terwijl Hylke Sietzema derde staat met 14 punten.

Voor de totale uitslagen: www.ryc-hollandia.org

www.ryc-hollandia.org hans.bouscholte@watersportverbond.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl