Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict NW-Veluwe

Nadere informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827

PERSBERICHTEN

11 april 2004

Feit : Gereedschap gestolen
Datum/tijd : 10 april 2004 00.00 uur - 08.00 uur
Locatie : Hulshorst Varelseweg
Betrokkene (1) : Camping
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit een werkplaats aan de Varelseweg diverse machines gestolen.De dader(s) zijn via een deur de schuur binnengekomen.De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Feit : Aanrijding met driewieler
Datum/tijd : 10 april 2004 17.45 uur
Locatie : Harderwijk Strandboulevard
Betrokkene (1) : 16 jarige inwoner van Amersfoort
Betrokkene (2) : 48 jarige inwoner van Duitsland
Omschrijving : Zaterdag heeft er op de Strandboulevard een aanrijding plaatsgevonden tussen een camper en een driewieler.De bestuurder van de camper wilde vanaf een parkeerplaats de weg oprijden toen hij van links een driewieler aan zag komen en bleef daarom stilstaan. De bestuurder van de driewieler wilde rechtsaf voor de camper langs gaan,maar nam de bocht te ruim.Hierdoor kantelde de driewieler,schoof door en botste vervolgens tegen de camper.Er vielen geen gewonden,maar beide voertuigen raakten wel beschadigd.

Feit : Drie auto's botsen
Datum/tijd : 10 april 2004 14.10 uur
Locatie : Elburg Zuiderzeestraatweg Oost
Betrokkene (1) : Man 22 jaar uit Elburg
Betrokkene (2)
Betrokkene (3) : Man 68 jaar uit Nunspeet
Vrouw 43 jaar uit Doornspijk
Omschrijving : Zaterdagmiddag vond er op de Zuiderzeestraatweg een kop-staartbotsing plaats waarbij drie auto's betrokken waren.Eén auto bestuurd door een inwoonster van Doornspijk(be.3) stond voorgesorteerd om de Altenaweg in te slaan.Een tweede auto, bestuurd door een inwoner van Nunspeet (be.2), kon hier niet voorbij en bleef er daarom achter staan.Vervolgens werd de tweede auto van achteren aangereden door een derde auto, bestuurd door een inwoner van Elburg (be.1) De tweede auto schoot door en raakte toen weer de eerste auto.Zowel de eerste als de tweede auto werden afgesleept.Alle inzittenden hadden wat lichamelijke klachten. Verder moest de brandweer er aan te pas komen om het wegdek, dat besmeurd was door weglopende olie, weer schoon te spuiten.
(be.1

Feit : Auto tegen boom;bestuurder gevlogen
Datum/tijd : 10 april 2004 19.00 uur
Locatie : Heerde Kerkdijk
Betrokkene (1) : Vrouw 46 jaar uit Epe
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Zaterdag kreeg de politie een melding dat er op de Kerkdijk een auto in een greppel en met de voorzijde tegen een boom aanstond. De bestuurster was inmiddels al in een andere auto gestapt en weggereden. Door het kenteken na te trekken kwam de politie achter de identiteit van de bestuurster en bleek dat zij was geslipt nadat ze over een bruggetje gereden was.
De auto moest worden afgesleept.

Feit : Alcohol achter het stuur
Datum/tijd : 11 april 2004 omstr. 04.30 uur
Locatie : DS. Martiniuslaan te Nunspeet
Betrokkene (1) : 34 jarige inwoonster uit Elburg (Doornspijk) Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens een controle bleek de bestuurster te veel alcohol te hebben gedronken. Zij blies 405 ug/l (0,93 promille) Zij kreeg naast een bekeuring een rijverbod van 3 uren.

Feit: Ongeval met paarden
Datum/tijd: 10 april, 12.55 uur
Locatie: 't Harde, Koeweg
Betrokkene 1: 14-jarig meisje uit 't Harde
Betrokkene 2: 12-jarig meisje uit 't Harde
Omschrijving:
Drie meisjes reden op ponies over de Koeweg, begeleid door de vader van een van hen. Een van de dieren schrok vermoedelijk van overvliegende eenden en sloeg op hol. De andere ponies gingen er achteraan. In de bocht met de Vaarbekerweg kwamen twee ponies met hun berijdsters ter val. Twee meisjes raakten gewond. Het 14-jarige meisje liep botbreuken en een hersenschudding op. Het 12-jarige meisje kwam er met kneuzingen vanaf. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

PERSBERICHTEN

12 april 2004

Feit : Woninginbraak
Datum/tijd : Zondagnacht 11 april tussen 0200 en 12.20 uur Locatie : Zwaluwstraat Hattemerbroek
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Zondagnacht is er in een woning aan de Zwaluwstraat in Hattemerbroek een inbraak gepleegd in een woning.
Men heeft een straattegel door een ruit gegooid, door het ontstane gat werd er een laptop meegenomen, tevens werden er sleutels ontvreemd. Met deze sleutels werd de schuur geopend en een scooter meegenomen. Deze werd later teruggevonden door een inwoner van Hattemerbroek. Deze heeft direct de politie gebeld. Door de politie wordt verder onderzoek verricht.

Feit : Ontvreemde auto aangetroffen
Datum/tijd : Zondagavond 11 april 22.15 uur
Locatie : Zuidweg Epe
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Aan de Zuidweg te Epe werd zondagavond een pick-up aangetroffen die bleek te zijn ontvreemd. De portieren waren niet afgesloten bij nader onderzoek bleek de motor te zijn verdwenen.

Feit : Diefstal bromfiets
Datum/tijd : Zondagavond 11 april, tussen 22.50 en 23.15 uur Locatie : Korte Haeg te Ermelo
Betrokkene (1) : 16 jarige inwoonster van Ermelo
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Een 16 jarig meisje is behoorlijk onder de indruk als zij bij twee vriendinnen op bezoek is en blijkt dat haar bromfiets is gestolen. Zij had haar bromfiets voor het raam gezet zodat zij hem in de gaten kon houden, maar onbekenden hebben toch kans gezien om hem te ontvreemden.

Feit : Inbraak
Datum/tijd : Maandagmorgen 03.33 uur
Locatie : Vennenpad te Nunspeet
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan het Vennenpad in Nunspeet. De gealarmeerde nachtwacht gaat polshoogte nemen en de daders vluchten via de tuindeuren naar buiten. Zij nemen onder meer een kluisje en een geldbedrag mee. Er zijn twee vermoedelijke daders gesignaleerd. Het signalement van een van hen luidt: 1.75 m lang, heeft donker krullend haar tot op de schouders, droeg vermoedelijk een zwarte muts. Van de andere dader is geen signalement bekend.

Feit : Valse alarmmelding
Datum/tijd : Zondagnacht 05.36 uur
Locatie : Deventerstraat te Vaassen
Betrokkene (1) : 45 jarige inwoner uit Dieren
Betrokkene (2) : 23 jarige inwoner uit Emst
Omschrijving : Vannacht kwam er via de 112 centrale een melding binnen dat er brand zou zijn aan de Deventerstraat in Vaassen. Daar zou een frituurpan in brand staan. De brandweer rukte uit met twee wagens, echter ter plaatse bleek het een vals alarm te zijn. De bewoner van het pand meldde, dat hij niet eens een frituurpan had.
Na onderzoek bleek het telefoontje uit Emst te komen, daar aangekomen bleek dat er een aantal mensen onder invloed van alcohol een uit de hand gelopen geintje te hebben uitgehaald. De twee betrokkenen die later bekend hebben de valse melding te hebben gedaan zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.
De beide mannen krijgen een bekeuring.

Feit : Wederom Inbraak in campinggebouw.
Datum/tijd : Tussen 10 april 1830 en 11 april 0800 Locatie : Varelseweg te Hulshorst
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In de receptie van een camping is ingebroken. Onder meer geld werd ontvreemd. De vorige nacht werd ook al in het gebouw ingebroken. Ook het restaurant werd doorzocht. De politie stelt een nader onderzoek in.