Partij van de Arbeid


Den Haag, 8 april 2004


Max van den Berg en Steven Rooks samen in Ronde van Drenthe (de Albert Achterhes Classic)


De Partij van de Arbeid neemt deel aan de alternatieve Ronde van Drenthe op 11 april. Onder leiding van Europees lijsttrekker Max van den Berg en het Drents kamerlid Niesco Dubbelboer zal een tienkoppige ploeg over de kasseien van Drenthe razen. Van den Berg zal daarbij zijn ploeg letterlijk gaan aanvuren tot een grote prestatie , aangezien hij het startschot voor deze alternatieve Ronde van Drenthe verricht.


Onder de ploegleden bevindt zich (oud)wielerprof Steven Rooks. Rooks fietst mee in Drenthe en vervolgens fietst de PvdA mee in Rooks eigen classic op 20 mei in Maastricht. De deelname van Rooks stimuleert zijn ploeggenoten enorm. Met name de jongere garde wil zich bewijzen en zal zeker vóór Steven over de meet willen gaan. Wellicht dus een overwinning voor de PvdA op het Circuit van Drenthe. Dit zou een mooie opmaat zijn naar de Europese verkiezingen van 10 juni aanstaande.


Max van den Berg, lijsttrekker voor de PvdA, ziet veel overeenkomsten tussen politiek en de wielersport: In de politiek kennen wij ook het systeem van kopmannen en kopvrouwen, net als bij de wielersport, alleen heet dat bij ons anders. Wel is het zo dat de ploegleider het niet alleen kán redden, we doen het sámen. Bijvoorbeeld wanneer wij in het Europees Parlement een doel bereiken, is dit vaak het gevolg van een lange tour of diverse collen van de derde soms zelfs vierde categorie. Vaak is onderweg materiaalwissel nodig, maar uiteindelijk zorgt het team in zijn geheel dat we een overwinning binnen halen .
Partij van de Arbeid