RTV West

Karel de Rooij in Klassiek op West

7 april 2004

Op zondag 11 april is Karel de Rooij te gast in het programma 'Klassiek op West' van Radio West. Tussen 10 en 12 uur zal Karel de Rooij, ook wel bekend als 'Mini' van de bekende duo Mini & Maxi, een heel persoonlijke muziekkeuze laten horen. Zo maakt de luisteraar kennis met zijn vader Nico de Rooij als jazzpianist, zijn dochter Caroline de Rooij als jazz zangeres, maar ook met Gidon Kremer met tangomuziek en de Kaap Verdische zangeres Cesaria Evora.

Luisteraars van 'Klassiek op West' kunnen elke zondag genieten van de persoonlijke muziekkeuze van een bekende gast. Presentator Aad van Been ontvangt deze week de bekende 'Mini' Karel de Rooij.

Na 35 jaar als Mini & Maxi stoppen Karel de Rooij en Peter de Jong met hun succesvolle theatershows. Dit werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Karel de Rooij en Peter de Jong zetten echter hun loopbaan gewoon voort, zowel gezamenlijk op het podium als los van elkaar om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Naast het acteerwerk zullen de Rooij en de Jong zich, samen met hun vaste regisseur Thie, bezighouden met het ontwikkelen van een speciaal jubileum voor Stadsschouwburg 'De Harmonie', maar ook met activiteiten als regisseur en artistiek begeleider van jonge theatermakers.

89.3 Radio West zendt 'Klassiek op West' met Karel de Rooij uit op zondag 11 april tussen 10.00 en 12.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Aad van Been.

30 maart 2004
Exclusieve Bollenstreek-theateravond met Radio TV West

25 maart 2004
Ron Fresen naar het NOS Journaal