Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 11 april 2004

* STOFFELIJK OVERSCHOT VERMISTE MAN IN WATER NIEUWE MAAS

AANGETROFFEN
(Zie ook persbericht van 31 maart 2004)
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen rond acht uur werd tussen twee aanmeerpalen bij de Willemskade in het water van de Nieuwe Maas het stoffelijk overschot aangetroffen van de 25-jarige Daniël Nuijen uit Rotterdam. De man werd sinds de vroege morgenuren van zaterdagmorgen 27 maart jl. vermist. Op het stoffelijk overschot zal sectie worden verricht teneinde de juiste doodsoorzaak te kunnen vaststellen. Vrijdagavond 26 maart jl. was Daniël Nuijen, samen met een vriend, gaan stappen in een café in het uitgaansgebied Oude Haven. Nadat zij enige tijd in het café hadden gezeten, besloot het tweetal rond drie uur zaterdagmorgen vroeg nog wat extra geld te pinnen bij een pinautomaat op de Blaak. Hier werd Daniël voor het laatst gezien door zijn vriend, die ondertussen had besloten een taxi naar huis te nemen en niet meer mee terug te lopen naar het café. Sinds dat moment werd niets meer van de Rotterdammer vernomen. Zaterdagmorgen 10 april werd zijn stoffelijk overschot aangetroffen. Naar de toedracht wordt door de recherche van het district Oost een onderzoek ingesteld.


* MOTORRIJDER OMGEKOMEN
STELLENDAM -Zaterdagmiddag omstreeks twee uur is een 28-jarige man uit Nieuwe Tonge ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn crossmotor in een sloot langs de rijksweg N57 was gereden en vermoedelijk met zijn hoofd tegen een betonnen duiker was gekomen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam waar hij in de avonduren aan zijn verwondingen overleed. Het slachtoffer en zijn vriend reden beiden op crossmotoren in het gras evenwijdig aan de N57. Men reed kort langs de sloot en het slachtoffer dat voorop reed, zag kennelijk niet dat de sloot een inham kreeg (bij een duiker). Hij reed daar de sloot in en kwam vermoedelijk met zijn hoofd tegen de betonnen duiker. De vriend haalde het slachtoffer uit het water en heeft hem nog beademd. Daarna werd hij overgebracht naar het EMC. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor zes werd een benzinestation aan de Baanweg overvallen. Een man met vermoedelijk een vuurwapen had de caissière bedreigd en was er daarna met een onbekend geldbedrag aan buit vandoor gegaan. Niet lang daarna werd in de Patijnstraat een man aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement van de overvaller. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na onderzoek bleek dat de man niets met de overval te maken had en werd hij heengezonden. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* AUTOINBREKERTJES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks tien uur werd er in de Rembrandtstraat ingebroken in een personenauto. Dit zou gebeurd zijn door vier jongens. Een 14-jarige jongen kon door een buurtbewoner worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie. Een andere 14-jarige jongen werd wat later op de Zaagmolenkade aangehouden. Beide knapen, afkomstig uit Rotterdam werden overgebracht naar het bureau. Daar verklaarden zij dat zij die avond in zo'n tien auto's hadden ingebroken. De politie van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM -Zaterdagavond omstreeks kwart voor elf werden op de Parkweg twee mannen, 18 en 20-jaar oud en afkomstig uit Schiedam en Rotterdam aangehouden als verdacht van diefstal van een mobiele telefoon. Een 17-jarige Schiedammer werd samen met twee vrienden op de Mgr. Nolenslaan aangesproken door twee mannen, die om een sigaret vroegen. Nadat de mannen een sigaret hadden gekregen werd plotseling de gsm van het slachtoffer afgepakt. Hierna liepen de mannen weg in de richting van de Parkweg. Nadat de politie was gewaarschuwd, werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en beide mannen naar aanleiding van het opgegeven signalement aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Vier nog onbekende mannen hebben zaterdagavond omstreeks elf uur een videotheek aan de Spinozaweg overvallen. Het personeel werd met een mes bedreigd, waarna de kassalade uit de kassa werd getrokken. Met de kassalade (met daarin een nog onbekend geldbedrag) verlieten de vier overvallers de zaak en gingen er vandoor in een personenauto. De kassalade werd (leeg) teruggevonden op de Smeetlandsedijk. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zaterdag 10 april 2004

* PROCES-VERBAAL VOOR DOEN VAN VALSE AANGIFTE

VLAARDINGEN - Vrijdagavond rond kwart voor twaalf deed een 28-jarige Vlaardinger via het alarmnummer 112 een melding dat hij even tevoren bijna van de sokken was gereden door een auto op de Oosthavenkade. Toen politiemensen van het district Waterweg daar een onderzoek instelden werd niets aangetroffen. Korte tijd later belde de Vlaardinger opnieuw 112 met de mededeling dat het om een geintje ging. Omdat dit soort 'geintjes' door de politie niet worden gewaardeerd werd de Vlaardinger dringend verzocht naar het politiebureau aan de Delftseveerweg te komen. Daar aangekomen werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse aangifte.


* ELF BEWONERS LOPEN ROOKVERGIFTIGINGSVERSCHIJNSELEN OP NA

BRANDSTICHTING IN KELDERBOX
ROTTERDAM - Elf bewoners van een aantal portiekwoningen in de Belgischestraat liepen vrijdagmorgen rook- en roetvergiftigingsverschijnselen op als gevolg van een brand in een kelderbox. Door de brand, die vermoedelijk rond kwart over elf was aangestoken, ontstond een zware rookontwikkeling, waarin zich schadelijke stoffen bevonden. PVC-buizen, verf- en oplosmiddelen, accu's, autobanden en blikken verf, die in de kelderbox stonden, waren een prooi van de vlammen geworden. De elf bewoners, die allen naar hun balkons vluchtten, stonden daarbij tot aan het moment dat zij door brandweerpersoneel met behulp van een ladderwagen in veiligheid konden worden gesteld, enige tijd in de zware rookwolken. Direct na hun redding werd hen door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond zuurstof toegediend, waarna allen vervolgens voor verdere behandeling naar twee ziekenhuizen in Rotterdam en één in Vlaardingen werden vervoerd.


* HOOGBEJAARDE VROUW IN WONING OVERVALLEN

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond half vijf werd een 92-jarige vrouw in haar woning aan de Kleiweg overvallen door een ongeveer dertigjarige man. De man drong bij het hoogbejaarde slachtoffer de woning binnen en beroofde haar met geweld van een portemonnee, waarin onder meer zo'n zeshonderd euro. Een buurman van het slachtoffer zag de dader uit de woning komen en ging hem achterna, maar raakte hem bij de Rozenlaan uit het oog. De portemonnee van de vrouw werd korte tijd later in de Graaf J. van Nassaustraat teruggevonden. Het geld bleek eruit te zijn verdwenen.


* WINKELMEDEWERKSTER SCHAKELT AGRESSIEVE WINKELDIEF UIT DOOR VAAS OP

DIENS HOOFD STUK TE SLAAN
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag om kwart voor vijf schakelde een 21-jarige medewerkster van een zaak in huishoudelijke artikelen in het winkelcentrum Binnenhof een uiterst agressieve 39-jarige Rotterdamse winkeldief uit door een vaas op diens hoofd stuk te slaan. De winkeldief was door een 44-jarige beveiligingsmedewerker in de zaak aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Toen de man, in afwachting van de komst van gealarmeerde politiemensen, in het kantoortje van de zaak werd geplaatst, pakte hij plotseling een schaar en probeerde daarmee de beveiligingsmedewerker neer te steken. Toen een worsteling tussen de winkeldief en de beveiligingsmedewerker volgde, pakte de 21-jarige winkelmedewerkster een vaas en sloeg deze op het hoofd van de 39-jarige Rotterdammer stuk, waarna deze zijn verzet staakte. Alvorens de winkeldief naar het politiebureau kon worden gebracht moest hij eerst langs het Erasmus Medisch Centrum, waar zestien hechtingen op zijn hoofd moesten worden aangebracht. Verdacht van poging doodslag en diefstal met geweld werd de Rotterdammer in verzekering gesteld.


* TANKSTATION OVERVALLEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond even na kwart over zes werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een benzinestation op de Groene Kruisweg. De overvaller bedreigde met het vuurwapen een 27-jarige medewerkster van het tankstation en eiste geld uit de kassa. Het slachtoffer overhandigde de man daarop een aantal bankbiljetten uit haar kassa, waarna de overvaller de benen nam.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Vrijdagavond rond half tien stak een 31-jarige Rotterdammer op de Rhijnauwensingel met een mes in op twee jongens van dertien en vijftien jaar uit Rotterdam. De dertienjarige jongen werd daarbij in zijn pols en de vijftienjarige jongen in zijn been gestoken, waarbij diens slagader werd geraakt. Beide slachtoffers werden naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis vervoerd. Na onderzoek kon de 31-jarige Rotterdammer om half twaalf vrijdagavond worden aangehouden op de Ringelenburg. Eerder op de avond had de 31-jarige Rotterdammer zich uiterst hinderlijk opgehouden bij een woning op het Keppelland. Daar vierde een meisje, samen met een aantal vriendinnen, haar verjaardag en daarbij gluurde de man doorlopend naar binnen. Een aantal jeugdige vrienden van het meisje ging daarna naar de inmiddels weggelopen man op zoek om hem op diens gedrag aan te spreken. Op de Rhijnauwensingel kwam het tot een confrontatie, waarbij de 31-jarige Rotterdammer twee jongens met een mes neerstak en zich vervolgens uit de voeten maakten. Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield hem om half twaalf aan op de Ringelenburg. De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM/BARENDRECHT - Politiepersoneel van de districten De Noordhoek en Zuid hielden vrijdagavond en -nacht alcoholcontroles op de Bergweg en Zaagmolenstraat in Rotterdam-Noord en op de Kilweg en Dierensteinweg in Barendrecht. Bij de controles in Rotterdam moesten 711 automobilisten een blaastest afleggen. Zes automobilisten bleken onder invloed en werden aangehouden. Van één van hen werd het rijbewijs ingenomen. Bij de alcoholcontroles in Barendrecht werd van 496 automobilisten een blaastest afgenomen. Hier zaten vier automobilisten met een slok teveel op achter het stuur. Ook hier werd van één van hen, gezien diens alcolgebruik, het rijbewijs ingenomen.

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
Feijenoord-Ridderster ontmantelde vrijdagmiddag in een woning op de Nijenrodeplaats een hennepkwekerij, terwijl collega's van het district Zuid dat 's avonds deden in een woning aan de Wolphaertsbocht. Naar aanleiding van een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem werden vrijdagmiddag op de zolder van een woning op de Nijenrodeplaats 166 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de elektriciteit door personeel van Eneco afgesloten in verband met brandveiligheid en achterstand in de betalingen. De juist met vakantie gegane eigenaar van de kwekerij kan na diens Paasvakantie nogmaals op de komst van de politie rekenen. Na een melding over een waterlekkage werd vrijdagavond een onderzoek in een woning aan de Wolphaertsbocht ingesteld. Hier werden 776 hennepplanten en de groei-apparatuur in beslag genomen. De bewoner bleek niet thuis. Naar hem werd op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* CONTROLES AANPAK SCOOTEROVERLAST
ROTTERDAM/ROZENBURG/RIDDERKERK - Politiepersoneel van de districten Rotterdam-Centrum, Feijenoord-Ridderster en Zuid hield vrijdagmiddag- en avond in Rotterdam, Rozenburg en Ridderkerk controles in het kader van de Aanpak Scooter Overlast. Gecontroleerd werd op de Burgemeester Van Walsumweg en Dordtselaan (Rotterdam), in de Jan van Goyenstraat in Rozenburg en in de Schoutstraat in Ridderkerk. In totaal werden op bovengenoemde locaties 41 bromfietsen en -scooters, alsmede hun berijders gecontroleerd, waarbij 32 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overschrijding constructiesnelheid, teveel geluid, technische gebreken, geen bromfietscertificaat en geen verzekering. Twee bromscooters werden, gezien de recidive van de berijder, in beslag genomen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF-NOORD EN OP DE DORDTSELAAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de district Feijenoord-Ridderster en Zuid hield vrijdag van drie uur 's middags tot negen uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof-Noord en aan weerszijden van de Dordtselaan. Op straat werden 241 personen en in een horecagelegenheid 12 personen gefouilleerd. Tevens werden 31 auto's gecontroleerd. Op grond van de Wet Wapens en munitie werden zes personen aangehouden, die allen in het bezit waren van een mes. Tevens werden zeven personen aangehouden op grond van de Opiumwet. Vijf mannen (twee Rotterdammers en drie Dominicanen, in leeftijd variërend van 21 tot 49 jaar) werden, nadat er bij de controle op de achterbank van hun auto een halve kilo pure cocaïne werd aangetroffen, in verzekering gesteld. De overige twee aangehouden mannen bleken in het bezit van kleine hoeveelheden harddrugs en werden na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

* DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagavond in de Kaapstraat twee Rotterdamse drugsdealers (19 en 21 jaar) aan. Beiden waren druk bezig hun harddrugs aan de man te brengen aan drie klanten, waarbij een 39-jarige Rotterdammer in het bezit bleek van twee messen. De beide drugsdealers, bij wie hoeveelheden heroïne en cocaïne in beslag werden genomen, werden in verzekering gesteld. De gebruikers werden na opgemaakt proces-verbaal op vrije voeten gesteld.