KNWV

11/4/2004
TOPZEILEN: Star en Laser Trials; Dag 4;


--> Neeleman vaart de goede kant op, Heiner kiest de foute kant.

De eerste Starwedstrijd op zondagochtend lijkt beslissend voor de einduitslag van de Startrials. Heiner en Breuseker startten goed en gingen naar links. Neeleman en van Niekerk startten minder maar gingen direct naar rechts.
Dit was de goede kant want de wind draaide naar rechts en Mark Neeleman en Peter van Niekerk kwamen met ruime voorsprong om de boven en benedenboei. In het 2de aandewindse rak viel de wind volledig weg. Neeleman bleef in het midden, een aantal achterliggende Stars gingen naar rechts en zij pikten wat druk op. Serge Kats en Jean Pierre Martens gingen naar links. Zij lagen al achter. Ook Heiner en
Breuseker kozen de linkerkant waar geen druk was. Er was een lang kwartier geen wind.
De wedstrijdleiding besloot terecht de wedstrijd af te korten aan de bovenboei. Neeleman en van Niekerk hadden 2 perfecte aandewindse rakken gevaren en wonnen verdiend deze wedstrijd. Heiner en Kats finishten als 12de en 13de buiten de tijdslimiet.

Wedstrijd 2
Heiner en Breuseker lieten zien dat zij enorme vooruitgang in
bootsnelhied hebben geboekt want na een mooi gevecht in het eerste aandewindse rak zeilden zij de hele wedstrijd aan de leiding. Neeleman verdedigde en eindigde op plaats 2 en Kats op plaats 3. De 3 Top Stars zeilden voor de rest van de Starvloot.
In het algemeen klassement hebben Neeleman en van Niekerk nu 10 punten, Kats en Martens 20 punten en Heiner en Breuseker 25 punten. Roeland Wentholt en Gert van Heijden zijn best of the rest met een 4de plaats en 36 punten. De puntenvoorsprong van Neeleman is groot maar er staan nog steeds 2 wedstrijden op het programma.

Reacties
Roy Heiner kon met de beslissing leven om de eerste wedstrijd af te korten want' toen de wind wegviel lag Mark al dik voor' aldus Heiner. Peter van Niekerk, de bemanning van Mark gaf het volgende commetaar: `Our Man is no longer our man'

Laser
Na de hegemonie en DSQ van Pieter Jan Postma gisteren was het vandaag een ander verhaal. De verrassende leider in het algemeen klassement is Eduardo van Vianen met een 4de en 2 eerste plaatsen vandaag. PJ Postma zeilde weer een 1, maar ook een 13de en een 7de plaats. Door de DSQ van gisteren als aftrekwedstrijd te beschouwen blijft de 13de plaats staan. Daardoor staat Van Vianen nu 1 met 26 punten en Postma 2de met 27 punten. Marc de Haas staat 3de met 30 punten en ook Hylke Sietzema is nog niet kansloos met 34 punten. Michiel Peeters staat 5de met 44 punten en dit punten verschil lijkt moeilijk te overbruggen. Ook voor de Lasers morgen de laatste dag.

Voor meer uitslagen: www.regattacenter.nl

www.regattacenter.nl hans.bouscholte@watersportvetrbond.nl www.ryc-hollandia.com

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl