BUILT FOR COMFORT

Ruim 125.000 bezoekers bij musical Hamelen

Zondag 11 april om 14.30 uur wordt in Theater aan de Parade te Den Bosch de 125.000ste bezoeker verwacht bij de succesvolle musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? 's Avonds wordt de landelijke tournee, die van start ging in oktober 2003, afgesloten met een totaal bezettingspercentage van meer dan negentig procent. De
125.000ste bezoeker wordt overigens op originele wijze in het zonnetje gezet.

Niet voor niets hebben producenten Albert Verlinde en Roel Vente besloten tot een verlenging in Pepsi Stage in Amsterdam, het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en het Nieuwe Luxor te Rotterdam. De verlenging gaat komende week van start en eindigt op 5 mei aanstaande. In het seizoen 2004-2005 staan vanaf september wederom voorstellingen gepland van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

De musical
Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is geschreven door Harrie Geelen en Joop Stokkermans. Koen van Dijk kreeg van Harrie Geelen toestemming om de 45 tv-afleveringen te bewerken tot een musical. Voor de muzikale leiding wordt een beroep gedaan op Ad van Dijk. Koen en Ad van Dijk stonden eerder gezamenlijk aan de basis van musicals als Cyrano, Joe en Rex. De choreografie wordt verzorgd door Wilma Hoornstra, terwijl het decor van de hand van Marjolein Ettema is. Maya Schröder is verantwoordelijk voor het kostuumontwerp en Coen van der Hoeven voor het licht.

De cast
Loeki Knol is, net zoals destijds voor de televisieserie, gevraagd voor een aandeel in de musical. Zij vertolkt de rol van Lidwina Walg. Chantal Janzen en René van Kooten geven gestalte aan Lidwientje Walg en Bertram Bierenbroodspot. Suzan Seegers is te zien als Hilletje, terwijl Michel Sorbach in de huid van Gruizel Gruis kruipt. Prinses Madelein is een rol van Kim-Lian van der Meij, Jan Elbertse treedt op als Ambtenaar Ogterop en Danny Rook als Prins Tor. Martin Stritzko mag zich Barendje noemen. Maarten Wansink en Job Schuring zijn respectievelijk Hildebrandt en Aernout. Ellis van Laarhoven is te aanschouwen als IJsheks Wensela.

De pers over Hamelen
Vier sterren - Algemeen Dagblad
'Feestelijk' - NRC Handelsblad
'Meesterlijk' - de Volkskrant
'Fantasievol' - Nieuwsblad v/h Noorden; Jacques d'Ancona 'Geweldig ingestudeerde kinderen' - Het Parool
'Hamelen kan de concurrentie... aan. Vertel dat door. - GPD