Socialistische Partij


Duizenden op de been tegen asielbeleid Verdonk

10-04-2004 * Paaszaterdag 10 april stond in Amsterdam volledig in het teken van de landelijke demonstratie tegen het asielbeleid. Meer dan tienduizend mensen protesteerden onder de noemer 'Stop de uitzettingen, van harte pardon'.

De actie begon met enkele sprekers op de Dam en werd gevolgd door een protestmars door de stad. Namens de SP voerde Tweede-Kamerlid Jan de Wit het woord.
De protestdemonstratie, waaraan vele maatschappelijke organisaties deelnamen verliep in een uitstekende sfeer. Zoals gewoonlijk was het aantal SP'ers onder de demonstranten zeer groot. De demonstratie stond volledig in het teken van de plannen van minister Verdonk om duizenden asielzoekers zonder pardon het land uit te zetten. Het gaat hierbij in veel gevallen om mensen die al jaren in Nederland wonen en werken, met kinderen die hier zijn opgegroeid. Hen hangt de dreiging boven het hoofd terug gestuurd te worden naar het land van herkomst, een onzekere toekomst tegemoet. In het hele land klinkt protest tegen dit harde asielbeleid van de regering Balkenende.

zie ook Fotoverslag demonstratie Van Harte Pardon