1e persbericht van zondag 11 april 2004

Eindhoven 11-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte diefstal gsm aangehouden

Zondagmorgen om 3.40 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd gezocht omdat hij verdacht werd van de diefstal van een gsm . Dat gebeurde afgelopen maandag op de Heezerweg toen hij een 17-jarige Eindhovenaar vroeg of hij even mocht bellen. Nadat de jongen hem de gsm gaf reed de verdachte met het toestel weg. Uit onderzoek bleek dat de 24-jarige Eindhovenaar de verdachte was. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 36-jarige motorrijder uit Waalre is zaterdag om 15.10 uur op de A2 onder Eindhoven ernstig gewond geraakt. De man kwam door onbekende oorzaak ten val en schoof over het wegdek tegen de vangrail. Hij is met verschillende breuken en inwendige verwondingen in kritieke toestand in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Man gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenautos, zaterdag om 15.30 uur op de kruising Aeneaslaan Achilleslaan, is een van de bestuurders, een 73-jqarige Eindhovenaar, gewond geraakt. Hij reed vanaf de Aeneaslaan de kruising op en gaf geen voorrang aan een 35-jarige Eindhovense automobiliste die van rechts kwam. De auto van de 73-jarige man raakte na de aanrijding nog een lantaarnpaal en een verkeerszuil. De man is ter observatie in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Twee jongens na poging diefstal aangehouden

Op de Anna van Engelandstraat zijn zondag om 1.20 uur twee Eindhovenaren van 14 en 17 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat zij op de Maria van Bourgondiëlaan een auto open probeerden te breken. Toen de daders de getuigen zagen gingen zij er vandoor. De gewaarschuwde politie kon de twee in de buurt aanhouden. Zij zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee verdachten mishandeling aangehouden

Na een ruzie in een eetgelegenheid aan het Stratumseind zijn zondag om 4.20 uur twee Eindhovenaren van 43 en 19 jaar oud aangehouden. Bij de ruzie is een 28-jarige Eindhovenaar gewond geraakt. Hij had een flinke snee bij zijn neus. Een van de verdachten had een mes bij zich. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Irenelaan is zaterdagmiddag een paarse Volkswagen Golf met het kenteken TZ-DB-15 gestolen.

Helmond: Man aangehouden na bedreiging

Een 40-jarige Helmonder is zaterdag om 23.10 uur op de Margrietstraat aangehouden. De man had zijn 37-jarige vrouw bedreigd. Beiden liggen in echtscheiding en wonen niet bij elkaar. De man dreigde telefonisch te komen en haar en de kinderen iets aan te doen. Toen hij even later in de buurt van de woning kwam werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Onder invloed

Op de Geldropseweg is zondag om 3.35 uur een 21-jarige Geldropse automobilist aangehouden. Hij reed met zijn auto kleine stukjes en stond dan weer even stil. Hij had waarschijnlijk xtc-pillen geslikt. Hij had nog 17 pillen bij zich en wat weed. Van de man is een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen. De pillen en weed zijn in beslaggenomen. Hij is voor onderzoek (pillen) de cel ingegaan.

Helmond: Agressieve klant aangehouden

Zaterdagmiddag is een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man zou afgelopen vrijdag in een winkel aan het Janssen en Fritsenplein levensmiddelen hebben weggehaald. Toen hij de winkel verliet werd hij aangesproken op de diefstal. Hij vluchtte en bedreigde zijn achtervolgers met een mes. Een dag later kon hij aangehouden worden. Hij is ingesloten.

Valkenswaard: Rijbewijzen kwijt na rijden onder invloed
* Op de Markt is zaterdag om 23.20 uur een 44-jarige automobilist uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna
1,9 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

* Zondag om 3.25 uur werd op de Carolusdreef een 19-jarige Valkenswaardse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Zijn promillage was bijna 1,95. Ook zijn rijbewijs wordt ingenomen en ook hij krijgt een proces-verbaal.