Politie Zeeland


O-4017-2004 vervolg op bericht 4016 - ernstig verkeersongeval A58


Vannacht is in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een 14 jarige inzittende van de gisteravond op de noordbaan van de A58 verongelukte personenauto overleden.


Alle inzittenden van de auto welke gisteravond tegen half zes enkele malen over de kop sloeg behoren tot een gezin uit Middelburg. De auto werd bestuurd door een 47 jarige man/vader. Hij is met zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het UZA in Antwerpen. Zijn 52 jarige partner, die naast hem zat, werd licht gewond.
De vier kinderen zaten achterin de auto, drie op de achterbank en een achter de achterbank. De achter de achterbank zittende 14 jarige zoon werd uit de auto geslingerd en werd met de traumaheli overgebracht naar Rotterdam, waar hij vannacht is overleden.
Een 13 jarige zoon werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Een 16 jarige zoon is vannacht, na zich te hebben gemeld bij de huisartsenpost, alsnog opgenomen in het ziekenhuis in Goes.

De auto reed over de linkerrijstrook en haalde enkele voertuigen in. Plotseling raakte de auto in de middenberm, reed naar rechts de rechterberm in, kwam weer terug op de rijbaan waarna deze enkele malen over de kop sloeg.
Door het ongeval werd het wegdek beschadigd, zodat de A58 tot kort na 21.00 uur afgesloten bleef voor reparatie.