Politie IJsselland

Zwolle - Zaterdagmiddag, 10 april omstreeks 17.00 uur deden zich in de binnenstad van Zwolle ongeregeldheden voor waarbij o.a. AZ supporters betrokken waren. De politie heeft tussen 17.00 en 19.30 uur 24 supporters aangehouden voor openlijke geweldpleging, het niet voldoen aan bevel of vordering en het plegen zware mishandeling tegen een politieman.
Onder de aangehoudenen bevindt zich o.a. persoon die net zijn 2 jarig stadionverbod erop had zitten.

De onrust begon omstreeks 17.00 uur met het gooien van bierflessen en stoelen, waarna een eerste politie-inzet volgde. Daarna deden zich op meer plaatsen in het centrum opstootjes voor, o.a. aan de Jufferenwal en de Kamperstraat. Hierbij werd tot drie keer toe door de politie pepperspray gebruikt.

Eén politieman raakte aan zijn gezicht (kaak) gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Ook twee politiehonden kregen klappen en schoppen te verduren.

De wedstrijd FC Zwolle - AZ was niet als risicowedstrijd aangemerkt. Veel supporters kwamen daardoor op eigen gelegenheid en verschillende tijdstippen naar Zwolle.

De politie riep uit voorzorg de ME van IJsselland op om eventuele verdere geweld te kunnen beteugelen. Deze behoefde niet meer te worden ingezet tegen gewelddadige supporters.

Alle aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Over de exacte aanleiding en schade zijn op dit moment nog geen mededelingen te doen.
Het onderzoek zal de komende (Paas)dagen worden uitgevoerd.


---
Politie IJsselland