Politie Flevoland

Alcohol verkeersdelicten

Flevoland 11-04-2004

Urk - Op de Urkerweg werd een 20-jarige bromfietser uit Urk zaterdagavond controleerd. Hij droeg geen helm en verkeerde onder invloed van alcohol (1.2 promille). Hij kreeg proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lelystad - Een 31-jarige automobilist uit Lelystad werd op de Zuigerplasdreef gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Hij kwam op 0.9 promille bij de ademanalyse en kreeg naast proces-verbaal een rijverbod van 3 uur.

Almere - Op de Cinemadreef werd een 25-jarige Almeerder achter het stuur van een auto aangetroffen die alcohol had gedronken en reed terwijl hij nog een rijontzegging had. Hij kreeg proces-verbaal en van hem werd een bloedproef genomen.

Dronten - De bestuurders van 60 voertuigen in en om Dronten, werden zaterdagnacht gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Daarbij werden geen feiten geconstateerd waar de toegestane grens van 0.5 promille werd overschreden.

Almere - Op de Buitenhoutsedreef reed een 23-jarige automobilist uit Almere onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal. Er ontstond alleen materiele schade. De man kwam tot 1 promille bij de ademanalyse en kreeg proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren.