Politie Groningen

Persberichten zondag 11 april 2004 (paaszondag)

Provincie Groningen 11-04-2004 -

Veendam: inbreker aangehouden
Op een parkeerterrein aan de Van Beresteynstraat in Veendam heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een horecapand aan de Promenade in Veendam. Agenten die naar aanleiding van de inbraakmelding een onderzoek instelden, zagen een man door een kapot raam van het pand naar buiten klimmen. Bij het zien van de agenten ging hij er direct vandoor maar kon even later worden achterhaald en aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. In het horecapand is vermoedelijk drank gestolen. Buiten het pand werd geluidsapparatuur aangetroffen afkomstig uit het café.

Winschoten: dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal De politie heeft zaterdagnacht in de Zeeheldenstraat in Winschoten een 23-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had met zijn auto de bocht vanaf de Venne gemist en via het fietspad botste hij tegen een verkeersbord en vervolgens tegen een lantaarnpaal. Hij raakte gewond aan het hoofd en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse aan het politiebureau werd 1.25 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5½ uur opgelegd.

Kropswolde: mannen aangehouden
Aan de Meerweg in Kropswolde heeft de politie zaterdagnacht twee 19-jarige mannen, beiden uit Hoogezand aangehouden. De mannen hadden in een horecagelegenheid een feest bezocht en daar vernielden ze twee toiletdeuren en stalen ze een barkruk. De gewaarschuwde politie trof de beide verdachten op de fiets niet ver van het horecapand aan. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en het afleggen van een verklaring is één van de verdachten heengezonden. De andere weigerde mee te werken en een verklaring af te leggen. Hij is ingesloten.

Delfzijl: twee mannen aangehouden
Twee mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar, uit Delfzijl en Farmsum zijn zaterdagnacht in de binnenstad van Delfzijl door de politie aangehouden. De 21-jarige verdachte kreeg bij een horecagelegenheid aan de Oude Schans in Delfzijl, ruzie met een andere cafébezoeker (30). De verdachte gaf zijn opponent een klap en verdween vervolgens. Hij werd in de buurt door de politie aangetroffen en toen hij zou worden aangehouden bemoeide zijn metgezel, de 20-jarige verdachte, daarmee. Daardoor zag de aangehouden verdachte kans om weg te rennen, maar kon kort daarop weer worden aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Zijn maat werd ook aangehouden in verband met ambtsbelemmering. Bij diens aanhouding moest de politie gebruikmaken van pepperspray. Ook hij is ingesloten.

Zevenhuizen: discobezoekers aangehouden
Na een vechtpartij in een disco aan het Hoofddiep in Zevenhuizen heeft de politie zaterdagnacht twee 18-jarige mannen uit Peize aangehouden. Ze kregen ruzie met een derde bezoeker (20) en er ontstond een handgemeen. Daarbij dreigde één van de verdachten met een poot van een inmiddels vernielde barkruk. Personeel kwam tussen beide en droeg de drie betrokkenen over aan de politie. De beide Peizenaren werd meegenomen. Ten aanzien van de andere man konden geen feitelijkheden blijken. De beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Appingedam: autos vernield
Onbekenden hebben zaterdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam 11 autos beschadigd. De meeste autos liepen schade aan dak en motorkap op doordat er overheen werd gelopen. Op de motorkap van één van wagens lag een fiets. Ook daardoor ontstond schade. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: man vernielt ruit
Wegens vernieling van een ruit van een winkel in de Landstraat in Delfzijl heeft de politie zaterdagnacht aan de Stationsweg in Delfzijl een 17-jarige man uit Termunten aangehouden. De verdachte raakte door onbekende oorzaak buiten zinnen en vernielde een ruit. Hij raakte daarbij gewond aan zijn handen. Gewaarschuwde agenten wisten de verdachte op basis van een signalement op te sporen. De man ging er bij zijn aanhouding vandoor, maar kon kort daarop opgepakt worden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Roodeschool: bromfietser onder invloed
Een 47-jarige bromfietser uit Roodeschool is zaterdagmiddag door de politie aangehouden aan de Ubbegalaan in zijn woonplaats wegens rijden onder invloed. De man reed zonder helm en bij controle door de politie bleek hij te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.33 promille gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Groningen: dronken bromfietser
De politie heeft zaterdagnacht aan de Turfsingel een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij een controle door de politie bleek de man te hebben gedronken en werd meegenomen voor de ademanalyse. Daarbij werd 1.97 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 10½ uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: man met mes in disco
In een disco in de Gelkingestraat heeft de politie zaterdagnacht een 25-jarige uit Delfzijl aangehouden. Discopersoneel trof bij de verdachte een mes aan. Hij werd overgedragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden. Het mes is in beslag genomen. Tegen de Delzijlster is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte bedreigde twee politiemensen van de bereden afdeling van de politie en schold hen zonder enige aanleiding uit. Hij werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Onderweg daar naartoe en ook in het politiebureau bleef de verdachte onophoudelijk politiemensen uitschelden en met de dood bedreigen. De man is ingesloten. Hij wordt nader verhoord.

Scheemda: auto over de kop
Door onbekende oorzaak raakte een 70-jarige automobiliste uit Winschoten zaterdagmorgen de controle over haar auto kwijt op de autosnelweg A7 bij Scheemda. De vrouw botste tegen een vangrail waarna haar auto meerdere keren over de kop sloeg. De bestuurster raakte niet gewond. Haar liep aanzienlijke schade op en is door een berger weggesleept.

Winsum/Grijpskerk: controle autogordels
Op de Provinciale Weg N361 in Winsum en aan de Waardweg in Grijpskerk heeft de politie zaterdag controles op het dragen van autogordels gehouden. In totaal werden 86 autos gecontroleerd. Drie mensen kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.

Snelheidscontroles: ZATERDAG

Wagenborgen: Provinciale Weg N362
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 30 voertuigen, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 105 km.

Groningen: Winsumerweg (N361)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 741 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 72 km.

Groningen: motorrijder raakt motorfiets en rijbewijs kwijt Een 32-jarige motorrijder uit Groningen moest zaterdagmiddag afstand doen van zijn motorfiets en van zijn rijbewijs nadat hij op de Winschoterweg in Groningen te hard had gereden. De man reed in de richting van Hoogezand en werd door zijn onverantwoord rijgedrag opgemerkt door een politiepatrouille. Terwijl op de Winschoterweg op het gedeelte waar de motorrijder reed 60 km per uur mag worden gereden, voerde de man zijn snelheid op tot 141 km. Ter hoogte van Westerbroek werd de verdachte staande gehouden. Hij kreeg een boete voor te hard rijden en moest zijn rijbewijs inleveren. De motorfiets is door de politie in beslag genomen.