Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict NW-Veluwe

Nadere informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827

PERSBERICHTEN

10 april 2004

Feit : Brand in viswinkel
Datum/tijd : 09 April 2004 11.15 uur
Locatie : Vischpoortstraat Elburg
Betrokkene (1) : viswinkel
Betrokkene (2) : Buurvrouw (29jaar)
Omschrijving : Vrijdagmorgen is er brand ontstaan in een viswinkel aan de Vischpoortstraat in Elburg. De brandweer kwam met meerdere wagens en een hoogwerker ter plaatse. Toen de eerste brandweerauto de Vischpoortstraat in wilde steken werden er een tweetal houten bloembakken en een muurtje waar deze bloembakken opstonden beschadigd. Het benedengedeelte van de winkel brandde volledig uit en de bovenverdieping liep rook- en roetschade op. Een naastgelegen woning liep alleen rookschade op.
Om 12.00 uur kon de brandweer weer vertrekken.

Feit : Woonark vernield
Datum/tijd : 09 April 2004
Locatie : Eiland Eekt in het Drontermeer (Oosterwolde) Betrokkene (1) : Jongen 15 jaar uit Noordeinde
Jongen 13 jaar uit Noordeinde
Jongen 14 jaar uit Oosterwolde
Jongen 13 jaar uit Oldebroek
Jongen 13 jaar uit Oldebroek
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Vrijdagmiddag is een groep jongens van 13 tot 15 jaar op heterdaad betrapt bij het vernielen van een woonark welke aan het eiland Eekt in het Drontermeer ligt.De jongens waren met een bootje naar het eiland gevaren en hebben daar een deur ingetrapt en verschillende spullen ,waaronder huisraad, in het water gegooid.Dit alles werd gezien vanaf het vaste land en toen de jongens daar weer terugkwamen stond de politie ze al op te wachten om ze in de kraag te vatten.De jongens hebben allemaal hun aandeel bekend en zullen daarom worden overgedragen aan het preventie-project LINK waar naar een passende maatregel gezocht zal worden.

Feit : Aanrijding door teveel drank
Datum/tijd : 09 april 2004
Locatie : Hattem Kleine Gracht
Betrokkene (1) : Vrouw 42 jaar uit Hattem
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Vrijdagmiddag waren twee politiemensen ivm het gebruik van een invalidenparkeerplaats een auto aan het controleren toen zij zagen dat een andere auto bij het achteruitrijden een aanrijding veroorzaakte.Zoals gebruikelijk bij aanrijdingen, heeft men de bestuurster laten blazen waaruit bleek dat zij alcohol gebruikt had.Hierop werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Daar werd een ademanalyse gedaan met als uitkomst een promillage van 2.09. De vrouw heeft een rijverbod van 11 uur gekregen en haar rijbewijs is ingenomen.

Feit : Scooterrijder onder invloed
Datum/tijd : 09 April 2004 19.30 uur
Locatie : Putten Garderenseweg
Betrokkene (1) : 23 jarige man uit Putten
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens een surveillance zagen politiemensen een scooter op de rijbaan ipv op het fietspad rijden.Toen zij de bestuurder controleerden en lieten blazen bleek dat de man gedronken had.Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.Daar werd een ademanalyse gedaan met als uitkomst een promillage van 2.28.
De man heeft een rijverbod van 12 uur gekregen.

Feit : Inbraak in café
Datum/tijd : Nacht van 8op 9 april 2004
Locatie : Ellestraat te Elburg
Betrokkene (1) : café
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Na een deur te hebben geforceerd, nam men een geldbedrag weg uit een café. Enkele gokkasten werden opengebroken.

Feit : Bedreiging
Datum/tijd : 9 april 19.30 uur
Locatie : Ermelo Putterweg
Betrokkene (1) : 49-jarige man uit Putten
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Een 49-jarige man werd na een korte achtervolging aangehouden nadat hij in een cafe aan de Putterweg een groep mensen had bedreigd met een jachtgeweer. Bij de aanhouding verzette de man zich, waardoor de politiehond moest worden ingezet. De man liep hierbij verwondingen op.