Politie Drenthe

zondag 1e Paasdag 11-04-04

Emmen 11-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Lichtmast omver door onoplettendheid
ASSEN - Zaterdagmiddag reed een 81-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de Egelslag. Zij zocht de afstandbediening van haar garagedeur en lette daarbij niet op de weg. Het gevolg was dat ze een lichtmast omver reed. Ze kwam er zelf zonder letsel vanaf.

Politie treft veel alcomobilisten aan
ASSEN - Een 47-jarige man uit Assen reed in de nacht van zaterdag op zondag over de Zuidersingel. Controle leverde en alcoholpromillage op van 0,6. Hij kreeg een transactie van 300.

ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige man uit Rotterdam gecontroleerd toen hij over de Balkenweg reed. Aanleiding hiervoor was een defect achterlicht. Omdat ook alcoholgebruik werd vermoed werd een blaastest afgenomen. De bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,9.

ANLOO - Zaterdagmiddag werd de politie door een medeweggebruiker attent gemaakt op het slingerend rijgedrag van een automobilist op de Annerweg. Deze automobilist werd op de Schipborgerweg staande gehouden. Controle hierna leverde een alcoholpromillage op van 1,6. Het rijbewijs van de 47-jarige man uit Annen werd ingevorderd.

MEPPEL - Zaterdagavond zagen agenten een automobilist met hoge snelheid voor hun langs rijden. Op Beekerseiland werd de 25-jarige bestuurder uit Zwolle gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 38-jarige bestuurder uit Zuidwolde gecontroleerd toe hij over de Pesserstraat reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Agenten betrappen fietsendief
ZUIDLAREN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten aan de Millystraat een man lopen met een fiets terwijl hij de achterkant opbeurde. Bij het zien van de agenten rende de man er vandoor. De agenten wisten de man aan te houden. De 19-jarige Groninger bekende de fiets gestolen te hebben. Hij kreeg een transactie aangeboden van 140 en hij moet de schade aan de fiets van 25 vergoeden aan de 20-jarige eigenares van de fiets uit Midlaren.

Frisdrankdiefstal
ASSEN - Tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en zaterdagmorgen 11.00 uur werden uit een restaurant aan de Burg. Bothenius Lohmanweg 25 kratten a 28 flesjes frisdrank weggenomen. Er werd een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. Een 45-jarige man uit Assen deed namens de eigenaar aangifte. Schadebedrag ongeveer 255.

Winkelpersoneel betrapt winkeldief
EMMEN - Zaterdagmiddag werd een 51-jarige man uit Schoonebeek betrapt toen hij kledingstukken onder zijn kleding verstopte in een winkel aan de Picassopassage. Hij werd aan de politie overgedragen die bij fouillering T-shirts en een trainingsbroek aantrof ter waarde van ruim 100. De man bleek de labels al verwijderd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod voor een jaar.

Vandalisme
EMMEN - Zaterdagmiddag werd ontdekt dat een nooddeur van een sportzaal bij een school aan de Rolderbrink openstond. De directeur ontdekte dat onbevoegden gebruik hadden gemaakt van de verschillende toestellen en bij het verlaten van de zaal alles onder water hadden gezet met behulp van de brandslang. Er stond een laag water over de gehele vloer. Niet bekend wat de aangerichte schade is.

Politie betrapt jeugdige vandalen
BEILEN - Agenten pauzeerden in de nacht van zaterdag op zondag aan het bureau en wilden net een boterham eten toen zij het geluid van vallende stenen hoorden. Toen zij in de Brinkstraat aankwamen zagen zij nog net dat twee jongens verkeersborden en afzettingsborden omver trapten. Ook was men bezig geweest een stapel stenen omver te gooien. Nadat de beide 17-jarige Beilenaren de borden weer overeind hadden gezet konden zij een proces-verbaal voor baldadigheid in ontvangst nemen.

Geweld tussen honden en hun baasjes
BARGER COMPASCUUM - Zaterdagmiddag liet een 55-jarige man uit Barger Compascuum zijn beide honden uit op het zandpad langs de Catovaart. Een hond was niet aangelijnd, de andere wel. Hij kwam daar een 50-jarige man tegen die al lopend zijn hond uitliet, ook deze hond was niet aangelijnd. De beide loslopende honden beten elkaar. Als reactie hierop ontstond er een woordenwisseling tussen beide mannen die ontaardde in geweld over en weer. De verklaringen van beide mannen lopen op dit punt uit elkaar, zij zullen beide aangifte doen van mishandeling. De mannen wonen in dezelfde straat.

Vechter aangehouden
HOOGEVEEN - Als gevolg van de massale vechtpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café aan de Markt is een 31-jarige man uit Hoogeveen aangehouden en in verzekering gesteld. Onderzoek moet nog uitwijzen wie hierbij nog meer betrokken waren.

Agenten betrappen vandalen
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werden een 16-jarige knaap uit Hoogeveen aangehouden. Kort daarvoor had een groep van vier jongens al troep verspreid op de weg, op aandringen van de agenten moest dat worden opgeruimd. Omdat de agenten vermoedden dat deze groep verantwoordelijk was voor vernielingen werd gepost op de kruising Vos van Steenwijklaan/Galileilaan. Daar zagen zij dat de aangehouden knaap het verkeerslicht vernielde waarop hij werd aangehouden. Ook verklaarde hij later aan het bureau over eerder gepleegde vernielingen. Hiervoor zullen nog meer jongens worden aangehouden.

Politie getuige van drugshandel
EMMEN - Zaterdagavond zagen agenten dat er op een schoolplein aan de Boslaan tussen twee mannen kennelijk een deal werd afgehandeld. Eén van hen, een 19-jarige man uit Emmen, werd aangehouden met een aantal zakjes coke alsmede een groot geldbedrag. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 13 april 08.00 uur. Telefoon 0592-361294 of 06-53238059. info@politie-drenthe.nl