Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 11 april 2004

Den Helder 11-04-2004 - 14.00 uur

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval met letsel Den Helder, zaterdag 10 april 2004.
Op de Nieuweweg heeft omstreeks 18.30 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij een auto uit de bocht is gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand is gekomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Den Helder, was onder invloed van alcohol. De uitslag van de blaastest was 555 ug/l (220 ug/l toegestaan). Een inzittenden, een 18-jarige man uit Haarlem, is gewond geraakt aan zijn hoofd en per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
De auto reed over de Nieuweweg, komende uit de richting van de Drs F. Bijlweg. Na het viaduct (Waddenzeestraat) is de auto in een bocht tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Vermoedelijk reed de auto ook met te hoge snelheid. Een tegemoetkomende auto heeft een botsing kunnen voorkomen door uit te wijken. Het rijbewijs van de 19-jarige man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden
Warmenhuizen, zondag 11 april 2004.
Een 31-jarige man uit Warmenhuizen is omstreeks 00.00 uur aangehouden op de Dorpsstraat terwijl hij daar in zijn auto reed. Hij moest blazen en had een uitslag van 520 ug/l. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zondag 11 april 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Brakkeveldweg een automobilist aangehouden. De man, 46 jaar uit Den Helder, had bij de blaastest een uitslag van 610 ug/l, dat is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Koog, zondag 11 april 2004.
Op de Dorpsstraat is om 1.00 uur een 37-jarige man uit Lopik aangehouden. Hij moest blazen en had een uitslag van 730 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zondag 11 april 2004.
Omstreeks 2.30 uur heeft de politie een man op een bromfiets aangehouden op de Prins Hendriklaan omdat hij zonder helm reed. De man, 20 jaar uit Den Helder, weigerde zijn naam te geven en er werd alcoholgebruik geroken. Hij moest blazen en had een uitslag van 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na belediging agent
Den Helder, zondag 11 april 2004.
Omstreeks 1.00 uur is een 46-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. Hij beledigde een politieagent in functie. De man is ingesloten op het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een half uur later is op de Koningsstraat wederom een man aangehouden wegens het beledigen van een agent. Het gaat om een 24-jarige man uit Den Helder. Ook tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal en brandstichting
Den Helder, zondag 11 april 2004.
Aan de A. IJsbrand Kuiperstraat is rond 6.00 uur een schuurtje in de brand gevlogen. Uit de tuin van de woning zijn in ieder geval twee fietsen ontvreemd. Vermoedelijk is de schuur na de diefstal in de brand gestoken. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Auto gestolen
Waarland, zondag 11 april 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf 't Modderweidje een personenauot ontvreemd. Het gaat om een metallic beige Opel van het type Omega 1.8 SEH. Opvallend is dat de bekleding van de bestuurdersstoel afwijkt van de bekleding van de andere stoelen in de auto.