Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 11 april 2004

Hoorn 11-04-2004 - 14.00 uur

Jonge fietsster geschept door auto
Spanbroek, zaterdag 10 april 2004.
Op de Spanbroekerweg heeft omstreeks 19.00 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij een auto en een fietsster betrokken waren. De fietsster, een 12-jarig meisje uit Spanbroek, is hierbij gewond geraakt, maar mocht na onderzoek in het ziekenhuis meteen naar huis. Het meisje reed over de Rietgans en wilde de Spanbroekerweg oversteken om naar het voetbalveld te gaan. Ze verleende geen voorrang aan de van rechts komende auto, met daarin een 36 jarige man uit Wognum. Ze werd geschept door de auto.

Rijbewijs ingenomen na ruime overschrijding snelheid Aartswoud, zaterdag 10 april 2004.
Op de Westfriesedijk is omstreeks 21.00 uur van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat ze de snelheid van 80 km/u ruim hebben overschreden. Van een 29-jarige man uit Abbekerk bedroeg de gemeten snelheid 146 km/u, een overschrijding van 66 km/u. Even later werd de snelheid van een 19-jarige man uit Wervershoof gemeten, die bedroeg eveneens 146 km/u. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Frontale botsing tussen bromfiets en scooter
Stedebroec, zaterdag 10 april 2004.
Op de Nassaustraat zijn omstreeks 23.00 uur een bromfiets en een scooter frontaal tegen elkaar gereden waarbij beide bestuurders gewond zijn geraakt. Vermoedelijk heeft de man op de scooter, 17 jaar uit Enkhuizen, niet voldoende aan de rechterkant van de weg gereden. Daardoor ontstond een aanrijding met de hem tegemoetkomende bromfietser, een 17-jarige man uit Hem. Beide zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De man op de scooter liep verwondingen op aan het hoofd, de man op de bromfiets aan nek en benen.

Drie mannen aangehouden na feest in De Goorn
De Goorn, zondag 11 april 2004.
Na afloop van een feest in De Goorn heeft de politie in totaal drie mannen aangehouden. Twee mannen werden aangehouden wegens betrokkenheid bij een mishandeling. Het gaat om een 21-jarige man uit Wester-Koggenland en een 19-jarige man uit De Goorn. Bij het overbrengen van één van de verdachten naar de politieauto, probeerde een derde man, 20 jaar uit Beets, dit te verhinderen. Daarnaast beledigde hij de dienstdoende agent. De man is aangehouden en net als de andere mannen overgebracht naar het bureau. Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden met drank
Hoorn, zondag 11 april 2004.
Omstreeks 5.00 uur heeft de politie op de Gedempte Turfhaven een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij moest blazen en kwam tot een uitslag van 415 ug/l. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig is verklaard in april 2002. De man kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.