Lekstroom, 09.20 uur

Utrecht 12-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Straatrovers aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagmiddag twee jongens aangehouden omdat ze een vrouw hadden beroofd.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding dat bij fietstunnel bij de Laagravenscheweg een beroving had plaatsgevonden. Op weg naar het incident zagen agenten aan de hand van het opgegeven signalement de twee verdachten op een scooter over de Overeindseweg rijden.

Het tweetal probeerde bij het zien van de politie te vluchten. Na een korte achtervolging wisten de agenten de twee jongens 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht aan te houden en voor verhoor over te brengen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

VIANEN In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 61-jarige man uit Maarn kreeg op de Aime Bonnastraat omstreeks 00.45 uur een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 705 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen waarna hij met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis kon.

Tasjesrover aangehouden

IJSSELSTEIN Bij horecagelegenheid aan de Voorstraat werd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 00.45 zag een portier van de gelegenheid dat een man de tas van een vrouw wegnam. De portier twijfelde geen moment en hield de 41-jarige man uit Utrecht aan en waarschuwde de politie. Het 30-jarige slachtoffer kreeg haar tas met inhoud terug. De verdachte werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Overval op koerier, verdachte aangehouden

HOUTEN Zaterdagavond vond op de Goudsmedengilde een gewapende overval plaats op een koerier.

De politie werd omstreeks 23.00 uur gestuurd naar de Peppelkade voor een gepleegde overval. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Houten beroofd was. Uit een snel in gesteld onderzoek kwam een naam van een mogelijke verdachte naar voren. Het slachtoffer herkende aan de hand van een foto de verdachte.

De politie kreeg toestemming van de officier van Justitie en kon een 17-jarige jongen uit Houten in zijn woning aanhouden.