1e persbericht van maandag 12 april 2004

Eindhoven 12-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand door vlam in de pan

Zondagmiddag rond 15.00 uur is brand ontstaan in de keuken van een restaurant aan de Heezerweg. De vlam was in de pan geslagen en vervolging was de afzuiging in brand gevlogen. De brandweer bluste de brand. Een personeelslid had brandwonden aan een hand. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Eindhoven: Portemonneedieven aangehouden

* Op de Dommelstraat is maandag om 2.40 uur een 33-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij enkele portemonnees heeft gestolen. Een 18-jarige Eindhovenaar had even daarvoor geld gepind. Na het pinnen liep de 33-jarige man tegen hem aan en pakte de portemonnee van de Eindhovenaar af. De man ging even later een eetgelegenheid in. Daar ging hij naar de toiletten. In de toiletten werden even later drie portemonnees gevonden. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.
* Maandag om 2.45 uur is op het Stratumseind een 32-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij werd herkend door een man van wie een dag eerder de portemonnee uit zijn broekzak werd gepakt. De man uit Heeze is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Rijbewijs kwijt na weigering ademanalyse

Een 32-jarige automobilist uit Someren moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hij was om 21.50 uur op de Vossenbeemd betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Aanrijding onder invloed

Tegen een 24-jarige automobilist uit Asten wordt proces-verbaal opgemaakt nadat hij maandag om 1.30 uur op de Molenstraat een aanrijding veroorzaakte. De man reed met zijn auto over de Molenstraat en hield niet voldoende rechts. Hierdoor reed hij tegen een tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 19-jarige man uit Deurne. De 24-jarige man uit Asten raakte licht gewond aan het hoofd. Hij had gedronken en blies bij de ademanalyse een promillage van 1,7. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Deurne: Man zwaar gewond na stunt

Een 19-jarige man uit Blerick is maandagmorgen om 2.30 uur ernstig gewond geraakt na een ondoordachte actie tijdens het rijden in een auto. Hij reed in een auto over de A67 onder Deurne. Volgens getuigen wilde hij zijn twee vrienden, die ook in de auto zaten, laten zien wat hij allemaal kon. Hij zette cruise-control van de auto op 35 km per uur en stapte uit de auto om met de auto mee te lopen. Hierbij kwam hij ten val. De man is met ernstig hersenletsel in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven opgenomen. Zijn toestand is zorgwekkend.

Reusel: Jongen aangehouden na vernieling

Op de Lindestraat is maandag om 4.05 uur een 17-jarige jongen uit Hooge Mierde aangehouden. Politiemensen zagen dat hij de spiegel van een geparkeerde auto trapte. Na verhoor kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Rijzadels gestolen

Uit een stal bij een woning aan de Molenstraat zijn zondagavond twee paardenzadels gestolen. Het is onbekend hoe de daders zijn binnengekomen. Mogelijk was de deur niet afgesloten.