Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht 12-04-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Aanhouding
UTRECHT In de nacht van zondag 11 april op maandag 12 april is een 20-jarige aangehouden en een 19-jarige man, beiden uit Maarssen, bekeurd.

Omstreeks 04.45 uur bemoeiden de twee mannen zich met patrouillerende politieagenten op t Neude. De 19-jarige man beledigde de politieagenten. Deze vroegen hem een aantal keer weg te gaan, maar dit deed de man niet. Hierop werd hij bekeurd voor het veroorzaken van overlast, hinder, belediging en openbare dronkenschap. De 20-jarige man bemoeide zich met de situatie en was hierbij zo agressief dat hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft twee bekeuringen gekregen voor het veroorzaken van overlast en hinder.

Onder invloed
UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is een 19-jarige automobiliste uit Arnhem bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.10 uur reed de vrouw over de Weg der Verenigde Naties, waar een alcoholcontrole werd gehouden. Tijdens de controle bleek dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de vrouw 595 ug/l, waarna ze een bekeuring kreeg en een rijverbod van zes uur. Haar rijbewijs is ingenomen.

Onder invloed
UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is een 31-jarige automobilist uit Maarn bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.15 uur stapte de man zijn auto uit op het Oudkerkhof. Patrouillerende politieagenten zagen dat hij zeer onvast ter been was, waarop ze hem hebben laten blazen. Hieruit bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de man een uitslag van 695 ug/l, waarop hij een bekeuring en een rijverbod van acht uur heeft gekregen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Illegale autodief aangehouden
UTRECHT Op zaterdagavond is een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een auto.

Omstreeks 23.55 uur werden politieagenten op de Lange Jansstraat aangesproken door twee mannen, welke een auto gevaarlijk hadden zien rijden. Ze wezen de betreffende auto aan, welke een stukje verderop stond. De bestuurder van de auto werd aangesproken en uit het gesprek bleek dat de man de auto gestolen had op de Kanaalstraat.

De man werd aangehouden en de auto kon terug naar de rechtmatige eigenaar. De autodief bleek illegaal in Nederland te verblijven en hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Geweld
UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is een 31-jarige man uit Harderwijk gewond geraakt tijdens een gevecht.

Omstreeks 05.50 uur raakte een 31-jarige man door nog onbekende reden met een groep mannen in een gevecht op de Bernadottelaan. De man werd door verschillende mannen geslagen en geschopt en alleen op straat achtergelaten. Hij is met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Signalement van verdachten:
Man 1: Man met getinte huidskleur van ongeveer 23 jaar, lengte ongeveer 1.80 m. en kortgeschoren haar. Slank postuur. Hij droeg rode sportschoenen met een rits in het midden.
Man 2: Man met getinte huidskleur van ongeveer 18 jaar, lengte ongeveer 175 m. met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas en een donkerkleurig petje schuin op zijn hoofd.
Man 3: Man met getinte huidskleur van ongeveer 18 jaar en lengte ongeveer 1.75 m.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-8844.

Beroving met geweld
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werd een 42-jarige vrouw uit Utrecht met geweld beroofd.

Omstreeks 03.00 uur liep de vrouw vanaf de Kanaalstraat richting het Westplein waar ze door een man ten val werd gebracht. Terwijl ze op de grond lag schopte de man haar verschillende malen en probeerde hij haar te verwonden met een klein steekwapen. De vrouw wist hem af te weren, maar liep wel letsel op. Een taxichauffeur zag alles gebeuren en reed zijn taxi voor. Hierdoor kon de vrouw ontkomen. De verdachte beroofde haar van haar jas en tas.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-8844.

Beroving met zwaar letsel
UTRECHT Op zaterdagavond 10 april zijn een bejaard echtpaar tijden een beroving gewond geraakt.

Omstreeks 21.00 uur liep het echtpaar, een 81-jarige man en zijn vrouw (leeftijd onbekend) uit Utrecht, gearmd over de Eisenhowerlaan. De vrouw had een rieten mand bij haar. Vlakbij hun woning aangekomen werd door een persoon hard aan de rieten mand getrokken, waardoor de 81-jarige man zijn evenwicht verloor. Hij kwam ten val en liep zwaar letsel op in zijn gezicht. Twee verdachten renden weg met de mand in de richting van de Trumanlaan.

Signalement van de verdachten:
Twee jongen van ongeveer 15 jaar oud met donker haar. Eén jongen met lengte ongeveer 1.40 m. en de andere jongen lengte ongeveer 1.60 m. Beide jongens droegen witte sportschoenen.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-8844.