Politie Groningen

Persberichten maandag 12 april 2004 (paasmaandag)

Provincie Groningen 12-04-2004 -

Winschoten: man en vrouw aangehouden
Aan de Vissersdijk in Winschoten heeft de politie zondagnacht een 35-jarige vrouw uit Winschoten en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De twee hadden een broodjeszaak aan het Marktplein bezocht en tijdens hun verblijf aldaar had de man zich agressief gedragen. Hij bedreigde de eigenaar van de zaak, gooide met een bierfles en vernielde een asbak. Bij de komst van de gewaarschuwde politie was de verdachte, met in zijn gezelschap de vrouw, verdwenen. Kort daarna werden ze aan de Vissersdijk aangetroffen. De man werd aangehouden. Omdat de vrouw zich met de aanhouding bemoeide en die belemmerde werd ook zij aangehouden. Beiden werden naar het bureau gebracht. De vrouw is na het afleggen van een korte verklaring heengezonden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Kolham: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 ter hoogte van Kolham is zondagavond een 46-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en belandde in een sloot. Hij liep hoofdletsel op maar kon eigener beweging uit de auto komen. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen, ter vaststelling van het bloedalcoholgehalte. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Marum: aanhoudingen na vechtpartij
Surveillerende politiemensen zagen zondagnacht een groep mannen met elkaar vechten aan de Tolhuisstraat in Marum. De agenten wisten de twee grootste vechtersbazen te scheiden en aan te houden. De beide verdachten, een 18-jarige man uit Augustinusga en een 18-jarige man uit Drogeham, werden door de politie meegenomen. De verdachte uit Augustinusga had bij de vechtpartij een hoofdwond opgelopen en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Het hoe en waarom van de ruzie is nog onduidelijk. De politie onderzoek de toedracht van de vechtpartij.

Scharmer: dode man in sloot
In een sloot langs de Hoofdweg in Scharmer troffen surveillerende politiemensen maandagmorgen het stoffelijk overschot van een 61-jarige man uit Harkstede aan. Naast de man, eveneens in de sloot, lag een bromscooter. Sporenonderzoek door de politie heeft uitgewezen dat de man in een bocht van de Hoofdweg rechtdoor is gereden en met zijn scooter in de sloot is beland. Nader medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer tijdens het besturen van zijn scooter vermoedelijk onwel is geworden en tengevolge daarvan de controle over de brommer is verloren. Vervolgens reed de man de sloot. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit een misdrijf uit.

Kolham: auto tegen lichtmast
Een 22-jarige automobilist uit Noordbroek botste zondagmorgen met zijn auto tegen een lichtmast op de Provinciale Weg N387 in Kolham. De bestuurder verklaarde te hebben moeten uitwijken voor een auto de hem sneed en daardoor de macht over het stuur te hebben verloren. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.27 promille. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 5 uur heengezonden. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Delfzijl: man bekeurd voor het rapen van eendeneieren
De politie heeft zondagmiddag aan de Biessumerlaan in Delfzijl proces-verbaal opgemaakt tegen een 53-jarige man uit Delfzijl. Surveillerende politiemensen zagen de man lopen langs de walkanten van verschillende sloten. De man bleek een fiets bij zich te hebben aan het stuur waarvan een tas hing. Volgens de man was hij niet aan het eieren zoeken maar toonde wel een eendenei die hij in zijn tas had. Bij onderzoek troffen de agenten in de tas van de man 18 eendeneieren aan. Die zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Flora en Faunawet.

Groningen: jongen vernielt bushokje
In de Irislaan in Groningen heeft de politie zondagmorgen een 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van ruiten van een bushokje aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie. Op basis van het signalement kon de verdachte kort daarop worden aangehouden. Hij werd meegenomen en na verhoor weer heengezonden. De knaap bekende de vernieling.

Groningen: motordieven aangehouden
In de J. Baart de la Faillestraat in Groningen heeft de politie zondagnacht twee mannen in de leeftijd van 25 en 17 jaar, uit Groningen en Almere aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de verdachten aan de S.S. Rosensteinlaan bij een motorfiets aan. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen rende beide mannen hard weg. Ze werden achtervolgd door de politieauto en verschansten zich in een tuin aan de Rosensteinlaan. Toen de agenten de mannen benaderden renden ze dreigend op een politieman af, die daarop één van de verdachte wist te raken met pepperspray. De verdachten wisten echter lopend te ontkomen, maar konden later in tuinen aan de Baart de la Faillestraat worden opgespoord. Ze zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor onderzoek en verhoor. De motorfiets bleek te zijn gestolen. Het voertuig werd kort voor het aantreffen van de verdachten weggenomen bij een woning aan de S.S. Rosensteinlaan in Groningen.

Groningen: man aangehouden
Wegens verstoring van de openbare orde heeft de politie zondagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 23-jarige man uit Leens aangehouden. De verdachte werd niet toegelaten in een discotheek en bleef zich irritant ophouden voor de dansgelegenheid. Hij schreeuwde luidkeels en schold personeel van de horecagelegenheid uit. Gewaarschuwde agenten gingen een gesprek met de man aan zijn weg te vervolgen. Toen hij dat niet deed werd van hem in verband met de verstoring van de openbare orde gevorderd weg te gaan. Na twintig minuten bleek de man aan die vordering, die inmiddels een aantal keren was herhaald, nog steeds geen gevolg te hebben gegeven. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een politiebevel. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: man (25) aangehouden voor heling
Een 25-jarige man uit Groningen is zondagavond door de politie aangehouden in de Visserstraat in Groningen. De man reed op een degelijke fiets waarvan het slot bleek te ontbreken. Agenten spraken de man en hij deelde mee de fiets ergens op straat te hebben gekocht voor 20 euro. Daarop is hij aangehouden terzake heling en meegenomen. De man verklaarde te begrijpen dat hij schuldig heeft gemaakt aan heling. Hij deed afstand van de fiets. De politie tracht de eigenaar op te sporen en de fiets terug te bezorgen.