Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 12 april 2004

Den Helder 12-04-2004 - 13.00 uur

Zonder rijbewijs in auto
Den Helder, zondag 11 april 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 35-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed op de Drs. F. Bijlweg in een auto terwijl hij geen geldig rijbewijs bezit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen fiets en bromfiets
Den Hoorn, zondag 11 april 2004.
Omstreeks 18.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fiets en een bromfiets op de Pontweg. Daarbij zijn beide betrokkenen gewond geraakt.
De fietser, een 14-jarig meisje uit Den Burg reed over het fietspad op de Pontweg komende uit de richting van De Koog. Omdat zij niet zoveel mogelijk rechts hield, ontstond er een aanrijding tussen haar en een bromfietser, een 23-jarige man uit Den Burg. De man wilde haar inhalen. Het meisje was kort tevoren een kennis tegemoet gereden op het fietspad en nadat zij elkaar gepasseerd hadden, draaide zij zich om. Daarbij reed ze van de rechterzijde naar de linkerzijde van het fietspad, juist toen de bromfietser wilde inhalen. Het meisje had verwondingen aan haar hoofd, de man had schaafwonden.

Rijden onder invloed
Schagen, maandag 12 april 2004.
Om 00.30 uur is op de Westerweg in Schagen een 20-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude aangehouden. De man reed onder invloed, de uitslag van de ademanalyse bedroeg 705 ug/l. Dat is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, maandag 12 april 2004.
Om 1.00 uur is op de Burgemeester Ritmesterweg een 36-jarige automobiliste uit Den Helder aangehouden. De vrouw reed onder invloed, de uitslag van de ademanalyse bedroeg 635 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, maandag 12 april 2004.
Een 25-jarige man uit Den Helder heeft een rijverbod gekregen wegens het rijden onder invloed. Tevens wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij is aangehouden op de Langevliet. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 515 ug/l.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

Schagen, maandag 12 april 2004.
In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 2.30 uur een 36-jarige man uit Warmenhuizen aangehouden op de Elzenhof in Schagen. De man reed met 150 km/u over de Westerweg (100 toegestaan). De politie achtervolgde hem en zag dat hij zijn lichten doofde en probeerde te ontkomen. Op de Elzenhof is de man aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.