Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 12 april 2004

Hoorn 12-04-2004 - 13.00 uur

Frontale aanrijding op de Dijkweg
Lambertschaag, zondag 11 april 2004.
Op de Dijkweg met de kruising op/-afrit A7 in Lambertschaag zijn twee personenauto's omstreeks 20.00 uur frontaal tegen elkaar gebotst. Daarbij zijn in totaal vijf personen gewond geraakt. Een personenauto, met daarin een 28-jarige vrouw, reed over de Dijkweg, komende uit de richting van Medemblik. Ze sloeg linksaf naar de oprit naar de A7 (in de richting van Den Oever). Uit de andere richting kwam op dat moment een personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Den Haag. Hij reed over de Dijkweg richting Medemblik. Er ontstond een frontale aanrijding tussen de twee auto's. De 28-jarige vrouw en een inzittende, een 37-jarige vrouw zijn met hoofdletsel en inwendig letsel opgenomen in het ziekenhuis. Drie kinderen die in de auto van de 38-jarige man zaten, zijn ter controle in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om een 7-jarig meisje uit Heiloo, een 7-jarig meisje uit Den Haag en een jongen van drie jaar uit Den Haag.
Oorzaak van het ongeval is vermoedelijk verblinding door de laagstaande zon. Er wordt een technisch onderzoek ingesteld.

Aanrijding tussen auto en bromfiets
Zwaag, zondag 11 april 2004.
Op het Hoefblad heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bromfiets. De auto, met daarin een 20-jarige man uit Hoorn, reed over het Hoefblad komende uit de richting van de Wogmergouw. Ter hoogte van nummer 148 wilde de auto linksaf slaan. Op dat moment wilde de bromfietser, een 14-jarige man uit Zwaag, de auto links inhalen. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto de bromfiets schampte en vervolgens tegen een paal aanreed. De bromfietser viel en raakte gewond aan hoofd en heup. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeval bromfiets
Hoorn, zondag 11 april 2004.
Op het Koepoortsplein heeft om 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij een bromfietser, een 39-jarige man uit Zwaag, ten val is gekomen en tegen een auto is gebotst op de kruising Koepoortsplein (Spoorsingel/Draafsingen/Koepoortsweg). De bromfietser moest remmen omdat een personenauto vanuit de Draafsingel rechtdoor de Spoorsingel opreed. De man op de bromfiets kwam ten val en gleed over het wegdek tegen de achterkant van de auto aan. Hij liep letsel op aan zijn hoofd.
De man op de bromfiets werd enkele minuten voordat hij ten val kwam aangehouden door een agent omdat hij zonder helm reed en omdat de agent het vermoeden had dat de man alcohol had gebruikt. De man wilde niet meewerken en reed plotseling weg. De agent achtervolgde hem op de motor. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Huiselijk geweld
Hoorn, zondag 11 april 2004.
Op zondagavond is een 30-jarige man uit Zwaag aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn 19-jarige ex-vriendin uit Hoorn. Het slachtoffer was geschopt en geslagen door de man. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden met drank
Abbekerk, zondag 11 april 2004.
Een 41-jarige man uit Abbekerk viel op omdat hij raar aan het inparkeren was aan de Lijsterbeslaan. Agenten lieten hem blazen en de uitslag van de ademanalyse was 545 ug/l, dat is ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol van 220 ug/l. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na beledigen agent
Hoorn, zondag 12 april 2004.
Op de Roode Steen is omstreeks 00.00 uur een 42-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij een ambtenaar in functie beledigde. De man urineerde in de Grote Havensteeg. Een agent wilde hem hiervoor bekeuren en werd vervolgens door de man uitgescholden. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak winkel
Hoorn, maandag 12 april 2004.
In het paasweekend is ingebroken bij een winkel aan de Gedempte Turfhaven. De daders zijn binnen gekomen door met een tegel een raam in te gooien aan de voorzijde van de winkel. Het is, behalve diverse rookwaar, nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

Stal in de brand
Wijdenes, maandag 12 april 2004.
Omstreeks 00.30 uur is er brand uitgebroken bij een stal aan de Lekerweg. Alle 32 kalveren konden op tijd uit de brandende stal worden gehaald. Achterin de stal bleken nog vier schapen en twaalf lammeren te zitten. Drie schapen en negen lammeren hebben de brand niet overleefd. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.