Politie Drenthe

2e Paasdag 12-04-04

Emmen 12-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongeval met letsel
VALTHERMOND - Zondagmiddag reed een 27-jarige vrouw uit Amsterdam met haar auto over het Zuiderdiep. Zij sloeg daar links af om een inrit in te rijden. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een tegemoetkomende motorrijder. Er volgde een aanrijding waardoor de 27-jarige motorrijder uit Utrecht gewond raakte. Met een gebroken heup werd hij naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Een 25-jarige man uit Emmen, die als passagier op de motor zat, werd met kneuzingen overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis.

TYNAARLO - Zondagavond reed een 48-jarige man uit Meppel met zijn auto over de A28 in de richting van Groningen. Bij het inhalen van een andere auto schrok hij waardoor hij tegen de zijkant van die auto reed. Hij kwam in de middenberm terecht, botste daar tegen de vangrail en schoot door naar de rechterberm waar hij in een sloot tot stilstand kwam. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 41-jarige vrouw uit Meppel, die als passagier in de auto zat, werd met een zware hersenschudding naar het AZG overgebracht.

EMMEN - Zondagavond stak een 17-jarige bromfietser uit Emmen de Dordsestraat over en verleende daarbij geen voorrang aan een auto. De 19-jarige bestuurder van die auto, eveneens uit Emmen, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg hiervan werd de bromfietser, evenals het meisje dat als passagier op de bromfiets zat, gewond naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. Het gewonde meisje komt uit Emmen en leeftijd is nog niet bekend evenals de aard van het letsel.

Onder invloed
HOLLANDSCHEVELD - Zondagavond reed een 56-jarige vrouw uit Lemelerveld met haar auto over de Riegshoogtendijk. Bij een verkeersdrempel remde zij waarna een achter haar rijdende automobilist tegen de achterzijde van haar auto botste. Deze man, een 30-jarige man uit Elim, bleek een alcoholpromillage van 1,65 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit gemeentehuis
EMMEN - Maandagmorgen ontdekte een bode van de gemeente Emmen dat er was ingebroken in het gemeentehuis. Een raam was ingegooid waarna twee platte beeldschermen werden weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Asociaal rijgedrag beboet
ZWEELOO - Zondagavond reed een politieman in een burgerauto over de N381. Hij werd daar ingehaald door een automobilist die niet alleen erg hard reed (140 km/u) maar ook midden op de weg reed en bij tegenliggers op het laatste moment naar rechts ging. Hij ging vervolgens via de A28 in de richting van Groningen en daar verhoogde hij zijn snelheid naar 150 km/uur. Toen de burgerauto van de politie ter hoogte van Zuidlaren voor de man ging rijden om te proberen zijn snelheid te verlagen liet deze man twee blauwe flitslichten werken die in de grill van de auto waren gemonteerd. Ter hoogte van het Julianaplein kon de man door een surveillanceauto van de politie en Koninklijke Marechaussee aan de kant worden gezet. De 39-jarige bestuurder uit Klazienaveen verklaarde dat zijn rijgedrag mogelijk door het telefoneren in de auto is veroorzaakt. Hij had de blauwe lampen gebruikt omdat hij vond dat de voor hem rijdende automobilist hem asociaal belemmerde. Hij krijgt een proces-verbaal voor snelheid en het gebruik van blauwe lampen.

2e Paasdag zullen omstreekks 18.00 uur nog actuele persberichten geplaatst worden.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 13 april 08.00 uur. Telefoon 0592-361294 of 06-53238059. info@politie-drenthe.nl