Ingezonden persbericht


Afgelopen zaterdag 15.000 mensen op straat tegen Verdonk.

NIEUWE ACTIES OP KOMST NA MASSAAL PROTEST.

Na de landelijke demonstatie van zaterdag met de leuze "Stop de Uitzettingen, van harte pardon! zullen de komende tijd nieuwe acties volgen. Zaterdag trokken bijna 15.000 demonstranten in een twee kilometer lange kleurrrijke stoet door Amsterdam tegen het plan van het kabinet om komende maanden duizenden
vluchtelingen het land uit te zetten. Uit 42 steden waren mensen met speciale bussen naar Amsterdam gekomen. De bekende Nederlanders Jan Mulder, Ad Visser, Vincent Bijlo en Carry Slee werkte mee aan de actie van platform Keer het Tij op de Dam.

Acties op lokaal niveau: Verdonk 23 april in Haarlem.

Volgens het platform maakt de grote opkomst duidelijk dat het verzet in het land tegen het inhumane uitzettingsbeleid van dit kabinet sterk is: "Verdonk is duidelijk nog niet van ons af. Vele lokale acties om de uitzettingen te voorkomen zullen volgen". De eerste actie is op vrijdag 23 april als de minister naar Haarlem komt om een speech te houden inde Grote Kerk. Demonstranten verzamelen dan vanaf 14 uur op de Grote Markt.

Omsingeling Binnenhof na Prinsjesdag.

De demonstratie zaterdag was georganiseerd door platform Keer het Tij waar ruim 400 organisaties bij zijn aangesloten. Het platform organiseerde vorig jaar na Prinsjesdag al een grote demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen het harde rechtse regeringsbeleid. Dit jaar zal het platform na Prinsjesdag het Binnenhof in Den Haag demonstratief gaan omsingelen uit protest tegen de nieuwe kabinetsplannen.

Nederlands Sociaal Forum.

Ook heeft platform Keer het Tij, samen met andere organisaties, het initiatief genomen om in november een Nederlands Sociaal Forum te organiseren. Op deze meerdaagse conferentie met duizenden deelnemers, zal door sociale bewegingen in Nederland een nieuwe strategie uitgezet worden tegen het harde rechtse neoliberale klimaat in ons land. Deze conferentie van andersglobalisten, die plaats vindt tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU, gaat samen met acties op straat.

Woordvoerders Platform Keer het Tij:


- Rene Danen: 06 - 40495398

- Peyman Jafari: 06 - 24782865

- Judith de Jong: 06 - 41465495

- Petra Schultz: 06 - 22605845

- Kantoor Keer het Tij: 020 - 6891469

Een (foto-)verslag van de demonstratie is te vinden op: http://www.keerhettij.nl.

# # #