Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 april 2004

Naam H.Holslag 053-4555588

Verkeersongeval

Jongen valt over afvalcontainer

Haaksbergen

Op maandag 11 april 2004 omstreeks 04.00 uur reed een 18 jarige Enschedeer over het fietspad van de Eibergsestraat in de richting van Haaksbergen. Ter hoogte van de Schipbeek had er een afvalcontainer op het fietspad gelegen. De 18 jarige man zag dit te laat en reed er tegenaan. Hij viel met zijn gezicht op het asfalt en had een diepe wond aan zijn kin en verwondingen aan zijn handen. Ter plaatse is het erg donker. De man heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. De afvalcontainer is afkomstig van een picknickplaats in de omgeving. De vandalen hebben deze uit de grond getrokken en vervolgens op het fietspad gelegd. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie Twente 0900-8844. (04-044484)

Aanrijding

Eén van de bestuurders onder invloed

Almelo

Op maandag 11 april omstreeks 05.40 uur wordt er een aanrijding gemeld op de H.Roland Holstlaan te Almelo. Een 35 jarige bestuurder van een personenauto was van achteren aangereden. De bestuurder van deze auto, een 27 jarige Almeloer, haalde in eerste instantie in. De 35 jarige gaf hierop lichtsignalen waarop de bestuurder stopte. De 35 jarige zag dat de Almeloer onder invloed verkeerde en wilde wachten op de politie. Dit duurde de Almeloer te lang, waarop hij wegreed. Hij is even later aangehouden in zijn woning. Zijn auto stond voor de woning en was aan de voorzijde beschadigd. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij beledigde de agenten tijdens de rit naar het bureau. Blaastest leverde een resultaat op van 1 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt pv opgemaakt.(04-044421)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto

Hengelo

Getuigen meldden op zondag 11 april, omstreeks 14.20 uur dat de bestuurder van een grijze personenauto een auto had aangereden die stond geparkeerd in de Vikkerhoekweg te Hengelo aangehouden. De auto van de verdachte was aan de achterzijde beschadigd. Tegen hem wordt pv opgemaakt. De geparkeerde auto was eigendom van een 68 jarige vrouw uit Borne (04-044485)

Tweede verdachte aangehouden (zie bericht van gisteren)

Diefstal bromfiets gepleegd door twee verdachten

Almelo

Tijdens het onderzoek naar de diefstal van een bromfiets op zaterdag 10 april, waarbij de verdachte door een broer van de aangever werd aangehouden, is een tweede verdachte aangehouden, een 17 jarige jongen uit Almelo. De bromfiets werd, na vernieling van het slot, gestolen vanaf een horecagelegenheid in Almelo. Tegen de beide jongeren wordt pv opgemaakt.(04-043948)

Inbraak

Inbraak in school, verdachte aangehouden

Hengelo

Getuigen hoorden op zondag 11 april omstreeks 16.30 uur glasgerinkel bij een schoolgebouw aan de Schumannstraat te Hengelo. de getuige zag even later een man weglopen met een krat bier. Op basis van het signalement werd even later een 25 jarige Hengeloer aangehouden, die voldeed aan het signalement. Aan de achterzijde van de school was een ruit vernield. Een medewerker van de school zal aangifte doen. Nader onderzoek volgt. (04-044512)

Brandstichting

Buurt wil afval verbranden

Almelo

Bij de meldkamer wordt op zondag 11 april omstreeks 19.00 uur gemeld dat een aantal personen afval willen verbranden op een braakliggend terrein aan de Gebr. Van Doorenstraat te Almelo. Agenten die ter plaatse gaan zien dat er o.a. een bankstel, een matras en ander afval op een stapel ligt met vele mensen er omheen. Er was al een begin van brand, die door de agenten geblust kon worden. De gemeentereiniging werd gebeld om de boel op te halen. Tijdens het wachten zag een 36 jarige Almeloer kans een fles brandbare stof op de rommel te gooien. Hierdoor ging de rommel opnieuw branden. De man is aangehouden en tegen hem wordt pv opgemaakt.(04-044547)

Bedreiging

Man bedreigt vrouw

Almelo

Op zondag 11 april omstreeks 21.00 uur werd gemeld dat een man een vrouw zou bedreigen in de Groen van Prinsterenstraat te Almelo. Agenten zagen even later een 33 jarige vrouw lopen die de verdachte zocht. Zij was door hem bedreigd. Even later werd de verdachte, een 38 jarige Almeloer aangetroffen. De vrouw was nog zo kwaad op de verdachte dat zij hem probeerde aan te vallen. Dit kon door de agenten worden voorkomen. De verdachte is ingesloten en ander onderzoek volgt. (04-044556)

Diefstal bromfiets

Bromfiets en verdachten aangetroffen

Enschede

Een 18 jarige Enschedese deed zondag 11 april aangifte van het feit dat haar bromfiets op zaterdag 10 april tussen 22.00 en 23.00 uur was gestolen vanaf een flat aan de Ahuislanden te Enschede. Op zondag 11 april omstreeks 16.20 uur zagen surveillerende agenten twee jongens lopen met een bromfiets. Onderzoek bracht aan het licht dat dit de bromfiets van aangeefster was. De beide jongens, resp. 17 en 15 jaar oud, werden aangehouden. De bromfiets is in beslaggenomen en zal terug gaan naar aangeefster. Tegen de beide verdachten wordt pv opgemaakt. (04-044507)

Vernieling

Ruit vernield, beide verdachten aangehouden

Hengelo

Een getuige meldde dat op maandag 12 april, omstreeks 01.10 uur werd ingebroken in het clubhuis van vv Tubantia aan de Verlengde Polluxweg te Hengelo. Op basis van het signalement werden even later twee verdachten uit Hengelo aangehouden van resp. 15 en 17 jaar. Zij hadden een ruit vernield aan de achterzijde van het clubhuis met behulp van een afvalton, met de bedoeling in te breken. Zover is het echter niet gekomen. Tegen de beide verdachten wordt pv opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld. (04-044623)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt door rood en blijkt onder invloed

Enschede

Surveillerende agenten zien op maandag 12 april omstreeks 02.50 uur dat de bestuurder van een personenauto een rood verkeerslicht negeert op de kruising Volksparksingel met de Tubantiasingel te Enschede. De bestuurder wordt gecontroleerd en blijkt onder invloed. Blaastest levert een resultaat op van 1,6 promille. Het rijbewijs van de man, een 31 jarige Enschedeer, is ingevorderd en tegen hem wordt pv opgemaakt. (04-044635)

Diefstal munten

Verdachte aangehouden

Bentelo

Tijdens de paasparty op zondagavond 11 april in een horecagelegenheid aan de Bentelosestraat te Bentelo zag een man kans een zak met munten weg te nemen vanachter de bar. De verdachte, een 31 jarige Hengeloer, kon in verband met de sluiting van de bar omstreeks 03.00 uur geen munten meer krijgen. Vervolgens zag hij kans een plastic zak met ruim 1000 betaalmunten weg te nemen achter de bar. Dit werd gezien door getuigen, die de man aanhielden en overdroegen aan de politie. De man is ingesloten en tegen hem wordt pv opgemaakt.

Rijden onder invloed

Bromfietser rijdt over hoofdrijbaan en blijkt onder invloed

Beuningen

Surveillerende agenten zien op maandag 12 april omstreeks 03.30 uur een bestuurder van een bromfiets rijden over de hoofdrijbaan van de Denekamperstraat in Beuningen. De verlichting aan de achterzijde van de bromfiets werkt niet. De agenten willen de bestuurder, een 22 jarige Oldenzaler, laten stoppen. Hij voldeed echter niet aan het stopteken en probeerde zich aan een aanhouding te ontrekken. Hij reed met hoge snelheid een boerenerf op en gleed op het gras onderuit. Hij werd vervolgens aangehouden en bleek onder invloed. Hij blies een alcoholpromillage van 1,2. Tegen de man wordt pv opgemaakt. (04-044649)

---- --